23948sdkhjf

Ny støbeproces kan reducere bilers vægt

Den franske leverandør af plastikdele til bilbranchen, Mecaplast, mener, at bildeles vægt kan reduceres med både 30 og 50 procent ved at anvende en ny støbeprocesteknologi i kombination med en ny polypropylene-blanding.

Mecaplast, der har hovedkontor i Monaco og adskillige produktionsfaciliteter i både Frankrig såvel som andre steder i Europa samt i Tyrkiet, Brasilien, Mexico, Kina og Indien, skal til at påbegynde Plume-projektet, som har fået tilkendt statsstøtte af den franske regering. Projektet går ud på at industrialisere den nye støbeproces. Projektet påbegyndes i september og vil vare i to år. Det har et budget på 2,4 millioner euro.

- Indarbejdelse af dele, der er skabt ud fra Plume-processen, kan føre til en samlet vægtreduktion på mellem fem og syv kilogram, siger Elsa Germain, forsknings- og innovationsingeniør hos Mecaplast.

- Det vil have en vigtig effekt på brændstofforbruget med deraf følgende CO2-emissioner, der vil falde cirka 0,5-0,7 gram/km, tilføjer hun.

Processen er magen til den, der allerede bruges i Japan til produktion af bildele, der anvendes af Honda og Toyota. Den proces har imidlertid sine begrænsninger, da delene bliver fremstillet med talkfyldt polypropylene (PP). Plume-processen vil derimod bruge nyudviklede blandinger, der indeholder lidt eller intet talk.

Derimod bliver der brugt et forstærkende fyldmateriale, der giver en forbedret overfladekvalitet og samtidig reducerer vægten med syv procent uden tab af mekaniske egenskaber.

Det nye fyldmateriale er baseret på PP-copolymer og udvikles udelukkende for Mecaplast.

Mecaplast er en af Europas førende leverandører af automotivt udstyr og har en årlig omsætning på 692 millioner euro. Der er 5500 medarbejdere i 15 lande, der servicerer automotive markeder over hele verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078