23948sdkhjf

Pas bedre på bilnøglerne

Greve-firmaet Birepo satser på autobranchen – blandt andet med et tyverisikret system til ind- og udlevering af bilnøgler.
Ikke færre end fire nøgletyverier og forsøg på samme på kun to år fik bilhuset Knud Nielsen A/S i Hillerød til at tage affære og investere i et sikret system til nøgleind- og -udlevering, og siden er der sat en stopper for denne form for kriminalitet hos den nordsjællandske Opel- og Kia-forhandler.

Valget faldt for et halvt år siden på et såkaldt B-lock – exchange system fra Greve-firmaet Birepo.

- Vi er meget tilfredse – det er nemt og brugervenligt, også for vores kunder, som uden for åbningstid sikkert kan aflevere og hente deres bilnøgler, siger daglig leder i Hillerød, Thomas Nielsen.

- For vi er udsat for megen kriminalitet – eksempelvis har vi sørget for vores egen airbag-sikring i vores biler, ligesom vi har en fast vagt-ordning om natten. Det koster penge, men er også med til at spare os og vores kunder for en masse besvær, siger Thomas Nielsen.

Hans far, D.A.F.-formand Knud Nielsen, er også bekymret for den udbredte kriminalitet mod autobranchen.

- Det bliver værre og værre, formentlig som følge af de åbne grænser. Efterhånden kan intet overraske os mere – vi er nærmest blevet immune, siger Knud Nielsen.

For nogle måneder siden fik bilhuset således på forunderlig vis frastjålet lampen Koglen til en værdi af næsten 90.000 kroner, som hænger højt oppe i indgangspartiet under skrå glasruder. Den kostbare lampe blev således med specialværktøj fisket ud fra glastaget uden, at de dristige tyve blev opdaget eller tabte den tunge lampe.

Grænser flyttet

Det nye B-lock – exchange system hos Hillerød-bilforhandleren, som foreløbig har sat en stopper for nøgle-tyvene, er til både ind- og udlevering af nøgler. Udleveringen sker via indtastning af en kode, som kunden kan få per sms.

- Det er et færdigt og unikt koncept til håndtering af de daglige udfordringer med "andres" nøgler. Et system med øget sikkerhed og service, enkel håndtering døgnet og året rundt, ligesom det er testet og klassificeret. Vi har flyttet grænserne for, hvad der kan lade sig gøre, og ikke mindst niveauet for sikkerhed, mener salgsdirektør Per Kørvell fra Birepo.

Han har tidligere solgt konceptet som medarbejder hos Skomø, men er for to måneder siden skiftet til Birepo, som nu er ved at opbygge en auto-afdeling.

- Disse produkter kræver et teknisk salg, og hos Birepo er eksempelvis software og support en del af konceptet, påpeger Per Kørvell og oplyser, at systemet markedsføres i samarbejde med både Tryg og Top. Birepos B-lock nøglebokssystem er i øvrigt klassificeret og testet efter DS-EN 1143 og opfylder kravene til denne standard, oplyser han.

Der er i dag 10 anlæg oppe hos bilforhandlere i Danmark.

Nåleøjet

Birepo har mere end 30 års erfaring inden for sikkerhedsprodukter og er blandt andet kendt for sine nøglecylindre og – bokse til en lang række brancher.

- Det essentielle i vores koncept er, at vi opfylder alle krav og standarder inden for godkendelser og test af vores produkter, hvilket går hånd i hånd med forsikringsselskabernes øgede krav om sikkerhed. Selv produkter med den gamle Skafor-godkendelse går ikke gennem nåleøjet, men det er langt fra alle, der er klar over dette, forklarer Per Kørvell og tilføjer:

- Derfor er vores mission at rådgive om regler og løsningsmuligheder på dette område. Vi er stille og roligt ved at bygge autobranchen op som ny og nødvendig leverandør. Det vil ske i samarbejde med blandt andre FTZ og kæder som Din Bilpartner, AutoMester, MesterBiler, Hella Service Partner og Bosch Car Service og ved hjælp af synlighed via for eksempel udstillinger, messer og roadshows.

- Disse aftaler med værkstedskæderne er endnu ikke på plads, men vi er i dialog. Derimod ligger det allerede nu fast, at FTZ bliver distributør, og alle vores systemer leveres via dem, siger Per Kørvell.

Af andre produkter til branchen kan nævnes B-lock containerlås med indvendig aflåsning uden angrebspunkter, eksempelvis til sikring af dæk. Et tillæg hertil kommer til efteråret i form af et fuldt integreret GPS-system, som er forsikringsgodkendt.

Mere på www.birepo.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095