23948sdkhjf

Vi køber flere små og billige privatbiler

Bilsalget i maj kravlede op på det højeste niveau i 15 år. især de små biler er populære.
Små billige biler er populære hos danskerne. Seks ud af ti solgte personbiler til private hører nu til i kategorien små biler. For et år siden var det kun fire ud ti.

- De private købere har gennem længere tid været rigtigt glade for de mindre, billige og brændstoføkonomiske biler. Den tendens ser vi forstærket i maj, siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Danskernes appetit på små billige privatbiler er den væsentligste årsag til, at salget af nye biler i maj nåede op på 16.683. Det er det højest maj-niveau i 15 år og godt 100 biler flere end i samme måned sidste år.

Tallene dækker over en stor fremgang i salget af biler til private, men en tilsvarende stor tilbagegang i salget af firmabiler. Markedet er fortsat stærkt præget af regeringens leasingindgreb, konstaterer bilimportørerne.

- Markedet har ændret sig markant i forhold til sidste år. Vi ser, at salget til virksomhederne falder drastisk, siger Bent Mikkelsen.

- Det er en klar konsekvens af leasingindgrebet og den usikkerhed, der er i markedet omkring fortolkningen af de nye regler, fastslår han.

Han glæder sig omvendt over, at de private forbrugere udviser stor optimisme. Fremgangen i maj, kan dog også skyldes, at mange ville have den nye bil klar, inden Skat i starten af juni overgik til et nyt indregistreringssystem.

Cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian, mener, at fremgangen i bilsalget sker på en billig baggrund.

- Hvis man renser fra effekten fra den ændrede beskatning af leasingbiler, så er der en svagt faldende tendens i bilsalget, som stemmer godt overens med, at danskernes privatøkonomi er under pres fra faldende realløn og stigende personskatter, siger Steen Bocian.

- Omvendt, så er der ingen tvivl om, at bilsalget også har gavn af det ekstremt lave renteniveau, som alt andet lige mindsker udfordringerne med hensyn til at finansiere bilkøbet, konstaterer han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078