23948sdkhjf

Autoforeninger advarer om bedrager

CAD og D.A.F. har i løbet af de seneste par måneder fået kendskab til flere sager, hvor private og erhvervsdrivende er blevet bedraget af firmaet ZN Biler ved Zdenko Nikolic, skriver de to foreninger i en fælles pressemeddelelse, der skal tjene som advarsel bredt i branchen.

ZN Biler har cvr-nummer 30 97 01 28 og holder til i Oldenborggade 5, 2. sal, 7000 Fredericia. Virksomheden har blandt andet "købt" biler af private på slutsedler med ejendomsforbehold, der ikke tinglyses. På grund af forbeholdet har sælgerne accepteret en kortere kredittid på eksempelvis tre dage og udleveret bil, nøgler og registreringsattest. Bilerne bliver, uden betaling til den oprindelige sælger, videresolgt til uvidende, godtroende forhandlere. Da den oprindelige sælger ikke har fået sine penge, anmeldes forholdet ofte til politiet, og sælgeren kræver bilen udleveret.

Mellemhandler-variant

En anden variant er ifølge autoforeningerne, at ZN Biler udgiver sig som mellemhandler. Han opsøger forhandleren og fortæller, at han har en kunde til forhandlerens bil. Der bliver måske udarbejdet en formel slutseddel – også med ejendomsforbehold – til ZN Biler, der kan annulleres, hvis ZN Bilers kunde alligevel ikke vil have bilen. ZN Biler får bilen med sig med nøgler og kopi af registreringsattest og kommer tilbage og fortæller om "videresalget". Zdenko Nikolic lover overførsel af betalingen snarest muligt.

I mellemhandler-varianten er han lykkedes med – på en kopi af registreringsattesten – at få bilen omregistreret og videresolgt til en godtroende køber.

ZN Biler går efter dyrere biler, herunder Audi og Mercedes m.v.

Tinglysning først

En af de sager, som CAD konkret har haft for en medlemsvirksomhed, er omtalt i Autobranchen nr. 7 fra september 2012 under titlen "Kan tårer give medhold". Sagen blev ført af CAD’s advokat Johanne Berner Hansen.

- Vi må hos CAD og D.A.F på det kraftigste anbefale ikke at udlevere bil, nøgler og kopi af registreringsattest/original registreringsattest uden samtidig at modtage betaling, selv om der er indgået aftale om køb med ejendomsforbehold. Alternativt SKAL ejendomsforbeholdet tinglyses i bilbogen, inden køber får udleveret ovennævnte, siger Johanne Berner Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081