23948sdkhjf

Travlhed og udvidelser hos Holbæk Billakering

For mange danske autolakererier har de senere år budt på stigende rabatter og perioder med meget lidt at lave. Men på nogle autolakererier er der mere end rigeligt at lave. Et af disse er Holbæk Billakering.
Holbæk Billakering blev etableret for 14 år siden af Arne Holm, der allerede på det tidspunkt var en erfaren herre. Han havde frem til 1992 ejet et autolakereri på Sydvestsjælland og arbejdede derefter som værkfører i et bilhus i Glostrup. Da chancen i 1998 bød sig for endnu en gang at blive selvstændig, greb Arne Holm den.

Det nye værksted, der blev etableret i 1998, viste sig meget hurtigt at være for lille, så mens man lakerede biler inde i de eksisterende bygninger, blev en ny og meget større bygning konstrueret "uden om". Da den nye bygning var færdig, gav man sig til at rive de gamle vægge ned, og stod så tilbage med et værksted på 1000 kvadratmeter.

Kunderne fortsatte heldigvis med at strømme til, og efter et par år var det nødvendigt at starte yderligere en afdeling op for at kunne betjene alle kunderne.

Den nye afdeling blev etableret i lejede lokaler blot 500 meter fra det oprindelige værksted på Taastruphøj 20.

Tidligere i år stod Arne Holm over for et afgørende valg. Afdelingen i de lejede lokaler skulle renoveres, og der var mulighed for at købe lokalerne. Tilfældigt blev en bygning beliggende skråt over for værkstedet på Taastruphøj sat til salg, og det endte med, at Arne Holm opsagde de lejede lokaler og i stedet købte bygningen på Taastruphøj 11.

Der blev nu super travlt, for de nye lokaler skulle forvandles til et velfungerende autolakereri på blot et par måneder. Og det samtidig med, at den daglige drift skulle klares. Det blev også med nød og næppe nået takket være de meget pligtopfyldende ansatte, der næsten arbejdede i døgndrift.

Etableringen af den nye afdeling var heller ikke gratis, da overtagelse af bygningerne og opbygning af et autolakereri har kostet i omegnen af otte millioner kroner.

Effektiv drift

Men det har været det hele værd, for her knap et halvt år efter indvielsen af den nye afdeling, råder Holbæk Billakering over to velfungerende afdelinger på hver 1000 kvadratmeter, hvor de i alt ni ansatte arbejder så effektivt, at firmaet i gennemsnit lakerer en skade hver halve time. De to afdelinger har tilsammen kapacitet til 120 skader pr. uge.

Der er flere årsager til den effektive drift. Dels anvender man de nyeste og mest effektive Spies Hecker produkter, dels har man i mange år anvendt farvemåler, og endelig råder man i den nye afdeling over to spritnye kabiner med direkte gasfyring.

På grund af opvarmningsformen sker opvarmning på få minutter, og det selv om kabinerne har ekstra højde og ekstra bredde, så man også kan tage imod de højeste varebiler.

Arne Holm har registreret et energiforbrug, der ligger cirka 25-30 procent lavere i de nye kabiner i forhold til de gamle kabiner. Han går derfor for øjeblikket og overvejer også at udskifte de to kabiner i den gamle afdeling med direkte gasfyrede kabiner.

Fokus på kvalitet

Hos Holbæk Billakering kører man en meget effektiv drift, men der er dog fokus på, at det høje tempo ikke må gå ud over kvaliteten. Værkstedet er naturligvis KS 2000-certificeret, og mandskabet bliver løbende trænet i de nyeste lakeringsteknikker inden for LAK & KNOW-HOW netværket, som firmaet har været medlem af i et par år.

Den gode kvalitet skyldes dog også, at Arne Holm er en mand af principper. På værkstedet anvender man således af princip ikke forceret fylder-tørring, og alt arbejde kontrolleres nøje før aflevering. Arne Holm vil ganske enkelt ikke aflevere en dårligt lakeret bil. Det er måske lidt gammeldags principper, men det lever fint op til firmaets motto "kvalitet til tiden". Og et højt kvalitetsniveau har heldigvis vist sig at være en god basis for en succesfuld forretning.

Fremtiden er på plads

Et andet tema der optager Arne Holm er fremtiden for Holbæk Billakering. Firmaet blev for halvandet år siden omdannet til et aktieselskab som første led i et glidende generationsskifte, hvor det er meningen, at sønnen Mads skal overtage ledelsen af firmaet. Mads har i flere år arbejdet i firmaet og kender således det hele til bunds.

Også på et andet område har man hos Holbæk Billakering taget fat på fremtiden. I forbindelse med etableringen af den nye afdeling tidligere i år, indrettede man et par sandblæsningskabiner. De bruges for øjeblikket til garantireparationer på undervogne. Arne Holm tror da også fuldt ud på, at sandblæsningskabinerne vil komme værkstedet til gode efterhånden, som bilimportørerne stiller større og større krav til kvaliteten af de udførte garantireparationer.

Fuld fart på – også i fritiden

For Arne Holm er det at have fuld fart på i øvrigt ikke kun begrænset til arbejdstiden.

Hele sommeren dyrker han i sin fritid motocross i klassen med sidevogn, og det med en sådan succes, at han er med på det danske motocrosslandshold, hvor han kører sammen med og mod unge kørere, der er både 30 og 40 år yngre, end han selv er.

I sine yngre dage kørte Arne Holm i flere år professionelle løb i Tyskland og Frankrig, og han har netop deltaget i Europa-mesterskaberne i Holland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078