23948sdkhjf

Ford lukker to fabrikker i Storbritannien

Så er det slut med at producere Ford Transit i Southampton. Ford stopper med bilproduktion i Storbritannien.
Ford har i mere end et århundrede produceret biler i Storbritannien. Nu slutter det til næste år, meddeler den amerikanske bilgigant. Ud over Fords bilfabrik i Southampton lukkes også et plade- og værktøjsanlæg i Dagenham.

Årsagen til lukningerne er ifølge Ford afsætningskrisen i Europa, der i år har kostet den amerikanske bilgigant et tab i regionen på 1,5 milliarder dollar (ni milliarder kroner). Begge britiske fabrikker skal lukkes i 2013, oplyste koncernen torsdag i tyske Köln.

Fabrikken i Southampton har i 45 år produceret den legendariske varebil Ford Transit. Den er fremstillet i over seks millioner eksemplarer i Southampton, og Ford Transit er den sidste Ford-bil, der fremstilles i landet.

Det kan betyde, at 530 arbejdspladser går tabt på fabrikken i Southampton og knap 900 i Dagenham.

Beslutningen er truffet, fordi Ford vil reducere sine tab i Europa ved at skære i omkostningerne på europæiske fabrikker, der ikke udnyttes fuldt ud.

Onsdag meddelte Ford, at fabrikken i Genk i Belgien lukker inden 2014. Den har fremstillet biler i 48 år, og lukningen vil koste 4300 arbejdspladser.

En kilde siger, at Ford har planer om, at dele af fabrikken i Dagenham skal bruges til at fremstille nye dieselmotorer. Her er der i øjeblikket ansat 4000 mennesker.

Det ventes, at Swaythling-fabrikken i Southampton indstiller produktionen ved udgangen af 2013. Ford Transit skal herefter fremstilles i Tyrkiet.

I alt beskæftiger Ford 11.400 mennesker på fabrikker i Storbritannien.

De kedelige oplysninger fra Southampton kommer på en dag, hvor der dog også var positive økonomiske nyheder fra Storbritannien.

Det britiske statiske kontor meddelte, at landet er ude af recessionen, da økonomien voksede med en procent i årets tredje kvartal, meddeler Ritzau/Reuters.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062