23948sdkhjf

Ultraviolet lak giver flere penge på bundlinjen

Tørretiden for fylder og lak er vigtige faktorer. Desto kortere den er, jo flere biler kan der males, og det er her uv-lakken kommer ind i billedet.
I Vardes sydlige udkant ligger B J Autolakering, som er ejet af Bjarne Jørgensen. Udadtil ligner det et almindeligt autolakeringsværksted, men den store bygning rummer mere end lige lakdelen, for der er også industrilakering og et bilplejecenter. Udover det, er der også opretning af mindre buler efter den såkaldte paintless-metode, og den del står Bjarne Jørgensen selv for.

Som tiderne er lige nu, er der ikke helt så meget tryk på, og det har været en medvirkende årsag til, at man hos B J Autolakering anvender fylder og lak, der hærder ved hjælp af ultraviolet lys. Selv siger Bjarne Jørgensen, at han regner med at han i snit kan få 30 procent mere igennem værkstedet i løbet af en arbejdsdag. Da den ultraviolette lak dukkede op, var han hurtig til at tage den til sig. I den første tid rådede værkstedet kun over en af de små håndholdte uv-lamper. Den har man endnu, men nu bliver den kun brugt lidt, da opgaven nu primært foregår med en stander på hjul og fire indbyrdes indstillelige uv-lamper.

Bliver hurtigere færdige

- Før samlede vi sammen, når vi kunne. Ens skader blev taget i rap for at skabe en form for stordrift, men som det ser ud nu, har vi ikke helt de samme muligheder, og det er her, uv-lakeringen kommer ind i billedet. I kraft af, at det er en enkomponentproces uden hærder eller fortynder, er den både nemmere og hurtigere at arbejde med end den konventionelle autolak. Og i kraft af de meget hurtige hærdetider med uv-lys, kan det ses på bundlinjen, understreger Bjarne Jørgensen.

Maler biler med kun én arm

Dengang Bjarne Jørgensen var 21, kom han ud for et uheld, hvor en bilist foretog et venstresving samtidig med, at han var ved at overhale på sin motorcykel. Ulykken resulterede i, at hans højre kraveben ramte et vejskilt. Kroppens voldsomme møde med skiltet rykkede tre nerver til højre arm over helt inde ved rygsøjlen. Det kunne ikke repareres, og smertelægen sagde, at der var to muligheder. Enten at holde sig i gang og dermed udholde fantomsmerterne i den ubrugelige arm eller starte med at spise smertestillende medicin, som på sigt ville skabe andre problemer. Bjarne Jørgensen valgte det første. Smerterne er i dag kroniske. Den eneste måde for at slippe lidt væk fra smerterne, er ved at arbejde, så det med ferier, er ikke noget, der holdes ret tit. Faktisk så er det kun i julen og i weekenderne Bjarne Jørgensen ikke er at finde på værkstedet. Han kan klare stort set alt, men afdækning er svært med kun en arm, men ellers kan han stort set klare resten. Det hænder også, at han holder foredrag for andre, som er kommet i samme situation med kroniske smerter. Her er budskabet tydeligt, for det nytter ikke, at sætte sig ned i en stol og se tv og have ondt af sig selv. Nej. Det handler om at være aktiv i stedet for det modsatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063