23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

● Bang & Olufsen leverer nu sit high-end lydstystem Beosound til Mercedes-Benz E-klasse.

● Audi har åbnet en ny batterifabrik med fokus på udvikling og småskala produktion og har ansat 100 elektronikeksperter. Elversioner af bilmodellerne R8 og A1 kommer i 2012-14.

● Den mindste elbil i verden er Italienska Volpe, der er 2,2 meter lang og en meter bred. Salgsstart er i 2013. Topfart 50 km/t og rækkevidde 70 kilometer, mere med en planlagt rækkevidde-forlænger.

● Toyota og Tesla har udviklet en el-RAV4, og cirka 900 biler skal produceret årligt fra 2013. Den har 154 hk på forhjulene og 160 km/t på toppen med 160 kilometer rækkevidde.

● Audi, BMW, Chrysler, Daimler Mercedes, Ford, GM, Porsche og Volkswagen er blevet enig om en standard for ladere og lynladere med både veksel- og jævnstrøm til nye biler fra 2013.

● NCC Roads udruster en 200 meter vejstrækning i Sverige med elskinner til induktiv ladning på en testbane ved Arlanda med støtte fra energimyndighederne. 2-4 procent af Sverige vejnet burde ifølge studier elektrificeres for cirka 100 milliarder kroner.

● Daihatsu har udviklet en brændselscellebil, der drives på hydrazin, der er et flydende miks af kvælstofoxid og brint, N2H4. Tekniken kan gøre produktion af cellerne billigere, da de ikke behøver dyr platin, men hydrazin er giftigt.

● Southwest Research Institute har vist, at motorer, der anvender det såkaldte Miller-cyklus system og turbolader kan downsizes med 50 procent og stadig have samme kraft, moment og lavt forbrug.

● Renault Megane kommer i løbet af foråret i et skrappere look og nye motorer, hvor den ene kører mere end 26 kilometer per liter.

● Før første gang i historien blev salg af olie den største indtægt i USA. Det har tidligere været flyindustrien med både kommercielle fly og jagerfly.

● Tysklands største BMW forhandler Procar Group, med hovedkvarter i Essen og 20 forretninger, er købt af Manor Group, Israel.

● Continental og sydkoreanske SK Innovation har grundlagt et joint venture selskab med udvikling og produktion af lithium-ion batterier. SK Innovation overtager 51 procent af selskabet medio 2012, mens Continental beholder 49 procent.

● Norton har lanceret et nyt sortiment af ark, ruller i BearTex, polernylon, som er ideel til primer, lak og klar lak. I sortimentet indgår desuden en polerepasta. Norton er med i gruppen Saint-Gobain Abrasives, som er verdens største producent af slibeprodukter.

● Det store franske leverandørselskab Valeo har overtaget 80 procent af aktierne i kinesiske Cherys lygteproduktion.

● Rolls-Royce solgte 3538 biler i 2011, hvilket er ny rekord i selskabets 107-årige historie.

● Chrysler begynder næste år at fremstille Jeep Grand Cherokee med dieselmotor i Detroit. Der skal ansættes yderligere 1100 medarbejdere til et tredje skift. Dieselbiler er på vej frem i USA, hvor man hidtil helst har kørt personbiler på benzin.

● Hondas Acura division udvider aktiviteterne til Emiraterne, Saudi Arabien, Rusland og Ukraine i løbet af de næste par år. Der er ikke planer om salg i Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078