23948sdkhjf

Biltillæg ud af huset på Børsen og EB

Børsen udliciterer weekendtillægget Biler til Bilmagasinet, og Ekstra Bladet vil benytte produktionsselskabet Media Services til tillægget Biler.
Sparekniven har ramt Børsen. Helt konkret betyder det, at avisen udliciterer sit ugentlige tillæg Biler til Benjamins Bilmagasinet.

- Outsourcingen kommer ikke til at betyde fyringer, slår chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, fast over for Journalisten.dk.

Udliciteringen bunder i to ting:

- Vi har set en nedgang i annoncemængden, og derfor vil vi optimere avisen for vores annoncører. Derudover skal vi spare på vores på omkostninger, hvilket vi kan gøre gennem outsourcing af tillæg som Biler, siger Anders Krab-Johansen.

Han vil ikke spå om, hvordan den økonomiske virkelighed ser ud på avisen i 2013, men siger:

- Det her er en mindre og kortere spareøvelse.

EB outsourser også

Ekstra Bladet outsourcer sine tre sektioner Ferie, Biler og Håndværkere der fremover skal lavet af produktionsselskaberne MediaMovers i samarbejde med Media Services, der også har BMW og Jan Nygaard A/S på sin referenceliste. Skribenterne til bilstoffet er her Christian Schacht, Jens Overgaard, Jens Høy og fortsat EB-redaktør Anders Berner.

- Vi har tidligere fået produceret indhold eksternt på sportsudgivelser og magasiner og haft gode erfaringer med det. Men det er historisk, at vi nu går i Jyllands-Postens og Berlingskes fodspor og lægger en så stor produktion ud til betroede leverandører, siger administrerende direktør Claus Lunde.

Avisen har afsøgt markedet for leverandører, og der har været flere aktører i spil, men valget faldt på kombinationen af MediaMovers og Media Services.

Første udgivelse via MediaMovers kommer til september. Selskabet beskæftiger 15 ansatte, har lige fået overenskomst med Dansk Journalistforbund og har i sit regnskab for 2011 et overskud på 660.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08