23948sdkhjf

Danmarks første batteriskiftestation til elbiler åbner

Better Place-medlemmer kan nu skifte batteri på den første af i alt 20 batteriskiftestationer til elbiler, som åbner hen over de næste måneder. Stationen ligger i Gladsaxe, og på lørdag den 30. juni markeres åbningen.
Stationen på Dynamovej i Gladsaxe ligger, hvor Hillerødmotorvejen og Motorring 3 krydser hinanden – i udkanten af København. Her kan Renault Fluence Z.E.-ejere nu forlænge elbilens rækkevidde ved at udskifte det afladte batteri med et friskt på fem minutter. Det hele foregår automatisk, mens føreren bliver siddende i bilen.

Batteriskiftestationerne udgør sammen med hundredvis af offentlige ladestandere det netværk, der gør elbilen til et reelt alternativ til benzinbilen, oplyser Better Place i en pressemeddelelse.

Forud er gået et stort udviklingsarbejde, og batteriskiftestationen har i de seneste uger gennemgået de sidste omfattende test for at sikre høj driftskvalitet og medlemmerne en god oplevelse, når de skifter batteriet.

- Det er et stort skridt i vores arbejde mod at tilbyde danskerne muligheden for at køre elbil uden at gå på kompromis med rækkevidden. Der ligger mere end fire års internationalt udviklingsarbejde bag, og vi er allerede i fuld gang med afsluttende tests af de næste stationer. Målet er at have en hovedparten af netværket i drift i sensommeren og national dækning inden årets udgang, siger Johnny Hansen, adm. direktør for Better Place Danmark.

De næste stationer åbner i Køge, Vejle og Slagelse, og Better Place Danmark fokuserer herefter på at åbne resten af batteriskiftestationerne langs med det såkaldte "motorvejs-H", som forbinder de største danske byer. Dermed bliver elbilen for første gang i Europa en mulighed for pendlere og andre, der ofte kører ture som overstiger elbilbatteriets kapacitet, mener Better Place.

De første danske Renault Fluence-ejere modtog deres biler i sidste måned og mange er med, når åbningen lørdag formiddag bliver markeret med en fælles køretur gennem København i elbilerne for at afprøve batteriskiftestationen i Gladsaxe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078