23948sdkhjf

Alonso sejrede på hjemmebanen

Selv om overhalinger er svære på banen i spanske Valencia, lykkedes det Fernando Alonso at køre sig fra en 11. plads til vinde løbet på sin hjemmebane, tiljublet af sine mange fans. Dermed overtager Ferrari-køreren førstepladsen i den samlede stilling fra Lewis Hamilton, der udgik kort før mål efter et sammenstød med Pastor Maldonado.

Også den forsvarende mester, Sebastian Vettel, udgik med mekaniske problemer mens han lå på førstepladsen og havde domineret hele første halvdel.

Finnen Kimi Räikkönen blev nummer to. Tredjepladsen blev tilkæmpet af veteranen Michael Schumacher med syv gange VM-guld i bagagen, der ikke havde skiftet dæk under SC perioden. Det gjorde han lidt senere, i øvrigt sammen med Mark Webber, der skyggede Schumacher gennem store dele af løbet. Sammen bevægede de to sig med stormskridt op gennem feltet og fik foræret to placeringer og rykkede op som nummer 3 og 4 fra startplaceringer som nummer 12 og 19 med en strategi, der i den grad virkede. Det er i øvrigt første gang siden 2006, at Schumacher kom på podiet.

Det er Alonsos anden sejr i denne meget åbne sæson, hvor de første syv grandprix'er er endt med syv forskellige vindere. Dermed fører Alonso nu Formel 1 serien med 20 point ned til nummer to Mark Webber, der ikke regnes for hans nærmeste konkurrent.