23948sdkhjf

Stigende bilværdi er et tegn på fremgang

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at værdien af danskernes køretøjer steg 1,3 procent i 2010 og føjer sig dermed til rækken af indikatorer, der viser en gryende fremgang for dansk økonomi. I 2009 faldt den samlede værdi af vore biler. Det viser, at bilparken blev mindre og ældre.

- Fremgangen i værdi betyder, at danskerne igen har investeret i biler, hvilket er et økonomisk sundhedstegn. De fleste ved, at en bil ikke er den bedst forrentede investering, så fremgang her signalerer både økonomisk og mere mentalt overskud hos danskerne, udtaler chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

Statistikken viser, hvad den private bilpark er værd. Både når familierne vælger at enten opgradere med ny, brugt, større, mindre eller vælger at lade den gamle bil ruste lidt længere i carporten. Dermed giver den et godt billede af, hvordan danskerne oplever privatøkonomiens sundhed.

Dansk Erhverv peger på, at billedet faktisk er bedre end indikeret i statistikken:

- Opgørelsen omfatter kun ejede privatbiler. Det betyder, at leasede biler ikke er med. Vi ved, at dette er et område i kraftig fremgang. Derfor er udviklingen i bilernes værdi med stor sikkerhed bedre end disse tal viser, vurderer Jesper Højte Stenbæk.

Pr. 1. januar 2011 var danskernes biler samlet 279 milliarder kroner værd i løbende priser. I gennemsnit ejer en dansk husstand biler for knap 90.300 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079