23948sdkhjf

Bil-mediefolk køber online community

Branchekendte Kenneth Andersen og Johnny Laursen i nyt internet-eventyr med tro på community-vækst.
Tidligere adm. direktør for Bilbasen og Ebay Motors, Kenneth Andersen, kaster sig sammen med den tidligere ejer af Bilbasen og Benjamin Medier, Johnny Laursen, og tidligere adm. direktør for Benjamin Medier, Jan Lehrmann, ud i et nyt digitalt eventyr ved at købe hovedparten af Danmarks største online community, Bazoom.dk

De tre har via selskabet JL Venture købt 75 procent af Bazoom.dk af Ramin Karampour, der sammen med sin bror har opbygget forretningen fra bunden og fortsat ejer 25 procent samt fortsætter i selskabet.

Bazoom.dk er ifølge en pressemeddelelse det største danske community på nettet, med sites som blandt andet Bilgalleri.dk, Boliggalleri.dk og Hestegalleri.dk.

- Bazoom er i dag Danmarks sjette mest trafikerede site med cirka 100 millioner sidevisninger om måneden. Hvor Facebook har erobret Danmark ved at koble venner sammen på tværs af interesser, mødes man på Bazoom’s sites med andre mennesker med samme interesser. På Bilgalleri.dk er der eksempelvis over 200.000 brugere hver måned, der mødes på nettet for at diskutere biler, dele billeder og video, samt handle med biler og lignende indbyrdes, siger Kenneth Andersen, der nu er adm. direktør i selskabet.

Tror på nichevækst

Jan Lehrmann, der forlod Benjamin i efteråret 2010 efter 12 år som adm. direktør, fortæller, at de tre har foretaget investeringen, fordi de tror på, at en stor del af den fremtidige vækst på Internet kommer fra de mere nicheorienterede communities.

- Bazoom.dk kan noget, de andre ikke kan. For os er dette et perfekt fundament til den fremtidige udvikling, som udover at byde på vækst i Danmark også vil involvere internationalisering, siger Jan Lehrmann.

Milliardærbobler

46-årige Johnny Laursen er tidligere af Business.dk udråbt som en af Danmarks milliardær-boblere med en karriere i magasiner og dyre biler. Han solgte i 2007 det nu eBay-ejede Bilbasen og Bilinfo til stifteren af Den Blå Avis, Karsten Ree, og i 2009 den sidste del af sit Benjamin Media, med blandt andet Bilmagasinet, til den svenske koncern Bonniers.

Som hovedaktionær og bestyrelsesformand i Formula Automobile A/S, der importerer Ferrari og Maserati, har Johnny Laursen dog netop måttet skyde 10 millioner kroner i importørselskabet, efter at egenkapitalen var væk gennem et underskud i sidste regnskabsår på 1,5 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078