23948sdkhjf

Højtryks brint-tanktation indvies

Mandag den 20. juni åbner endnu en brint-tankstation i Danmark, denne gang i Holstebro, så landet dermed kommer op på fire vej-brintstationer foruden omkring 10 ikke-offentligt tilgængelige. Den nye station arbejder med et tryk på 700 bar som Nordeuropas første, hvilket kan fylde en bils tank på tre minutter og dermed give op til 600 kilometers kørsel gennem en brændselscelle, der producerer strøm til bilens elmotor.

Med i projektet er Holstebro Kommune, Vestforsyning, ClimateCircle, H2Logic og Hydrogen Link.

Verdens førende bilproducenter forbereder en markedsintroduktion af brintbiler internationalt frem mod 2015, hvilket har resulteret i en øget interesse for brint-tankstationer. Ifølge en analyse fra McKinsey skal der investeres 745 milliarder kroner i brint-infrastruktur frem mod 2050 med henblik på at forsyne 25 procent af den europæiske bilpark, der forventes at køre på strøm og brint om 40 år.

Den nye station er under etablering på Bisgårdmark i centrum af Holstebro. Her har Vestforsyning produceret brint siden 2008 gennem overskudsstrøm fra biogas-produktion.

Tankstationen indvies klokken 14.00 med taler af blandt andre Lars van het Erve, Mercedes-Benz Danmark A/S, formand Arne Lægaard, Vestforsyning, og H. C. Østerby, borgmester i Holstebro. Motor-magasinet dækker begivenheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25