23948sdkhjf

Anti Sleep Pilot til iPhone

Den danske virksomhed ASP Technology har udviklet en applikation til iPhone, som skal gøre bilisten opmærksom på hans køretræthed og dermed forhindre trafikulykker som følge af, at bilisten døser hen eller falder i søvn bag rattet. Applikationen, der er gennemtestet og har navnet Anti Sleep Pilot, ASP, tager udgangspunkt i den nyeste søvnforskning og bygger på et væld af matematiske beregninger og algoritmer.

Op imod 20 procent af alle ulykker, og hele 40 procent af alle eneulykker, er træthedsrelaterede. Denne triste statistik skal ASP gøre op med.

Applikationen, altså det lille smartphone-program, udnytter både iPhonens accelerometer og GPS funktion. Applikationen indeholder de samme funktionaliteter som det fysiske Anti Sleep Pilot-produkt, der blev lanceret i efteråret 2010. Det vil sige, at applikationen på iPhone beregner bilistens træthedsniveau og holder ham løbende informeret ved hjælp af lyd og lys udsendt fra iPhonen, som bilisten skal reagere på. Beregningerne er baseret på bilistens aktuelle træthedsniveau på dagen samt på hans personlige risikoprofil, som han taster ind direkte via iPhonen ved den allerførste ibrugtagning. Desuden indgår data fra selve kørslen såsom for eksempel tid på dagen og samlet køretid. Der anvendes i alt 26 parametre i den patenterede træthedsalgoritme.

Applikationens vigtigste funktion er at anbefale, hvornår bilisten skal holde en pause, der er det eneste effektive middel mod køretræthed.

Som en ekstra feature har applikationen blandt andet fået plads til et køretræthedsbarometer, som viser hvor langt bilisten har kørt, gennemsnitshastigheden og udviklingen i køretrætheden. Applikationen integrerer også med Google Maps, så man kan planlægge sin tur – og ikke mindst pauserne.

Anti Sleep Pilot applikationen bliver lanceret til en introduktionspris på 119 kroner og kommer til salg i Apples App Store ultimo januar 2011. Applikationen vil til at starte med være tilgængelig i en engelsksproget version. I løbet af første og andet kvartal af 2011 udvikles Anti Sleep Pilot til de øvrige smartphone-platforme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094