23948sdkhjf

Pladesmed til VM

Silkeborg Tekniske Skole får både vognmaler og karrosseritekniker med til VM.
Nikolai Vinter, som vandt ved DM i karrosseriteknik i marts 2010, kommer alligevel med til WorldSkills i London til oktober.

Først havde Industriens Uddannelser ellers valgt faget fra til VM, men protester fra brancheforeningen SKAD og Silkeborg Tekniske Skole har ændret på den beslutning.

Det oplyser Ulla Groth, projektleder ved SkillsDenmark.

- Det er netop faldet på plads – så det er da en nyhed, siger hun til Motor-magasinet.

Nikolai Vinter kommer dog ikke med til DM i Skills, som foregår i Odense den 27.-29. januar. Her deltager fra autobranchen fire mekanikere i dysten om DM for mekanikere, mens mesteren i autolakering, Glenn H. Nielsen fra MJ Elkjærs Autolakering i Lyngby, deltager under demonstrations fag.

- Jeg er godt tilfreds med at komme til London og prøve kræfter med WorldSkills, siger den 20-årige Nikolai Vinter, som siden læretiden har skiftet job fra Pladesmed Rasmussen Autoopretning til Bilbutikken Herning ved Henrik Horsted Jørgensen, hvor han i dag styrer pladeværkstedet.

Det er i høj grad indsatsen fra Silkeborg Tekniske Skole, der har gjort karrosseri-comeback’et ved VM muligt.

- Vi har jo mesteren på plads, og vi syntes, det ville være synd, hvis han ikke kom med. Så vi er godt tilfredse med den ændrede beslutning. Vi støtter hans deltagelse økonomisk og håber, at bilvirksomheder vil støtte yderligere op, siger direktør Peter Kristoffersen, Silkeborg Tekniske Skole.

- Vi vil gerne op på eksempelvis det finske niveau, hvor stat og organisationer indgår i et tæt samarbejde. Tag dog det fineste ved de mange faglige uddannelser, mestrene, og brug det til at skabe synlighed og profil, opfordrer han.

WorldSkills London 2011 finder sted i ExCeL London den 5.-8. oktober 2011. Der ventes 150.000 besøgende, 1000 deltagere fra 50 lande i 45 fag over fire konkurrence-dage.

DM i Skills foregår den 27.-29. januar 2011 i Odense Congress Center og er det allerførste fælles Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. Her deltager 36 fag med i alt omkring 200 unge i konkurrence.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094