23948sdkhjf

Malerværksted i Brøndby udvider i Køge

Stor optimisme hos Brøndby Autolakering, som har forladt Lakexperten og nu laver alliance med pierre.dk. Samtidig udvider firmaet i Køge.
Selvstændigheden har altid været vægtet højt hos Sjællands største autolakerer, Brøndby Autolakering ApS, lige siden starten med to mand i 1996. I dag tæller autolakereriet på Midtager i Brøndby hele 20 medarbejdere, og i forrige uge lavede værkstedet ikke færre end 172 skader.

- 2010 blev vores absolut bedste år, både målt på omsætning og indtjening. Det skyldes blandt andet, at vi har et optimalt arbejdsflow igennem hele firmaet. Eksempelvis var vi de første, som for efterhånden fire år siden tog en kabine i brug udelukkende til fylder-arbejde. Vi kommer således fylder på bilerne hele dagen. Det koster noget energi, men det giver en god gennemstrømning, ligesom der aldrig bruges fylder ude i lokalerne, og der aldrig lugter, forklarer far og søn, Jan og Kenneth Sørensen, henholdsvis 53 og 28 år.

- Og jeg er optimistisk for 2011, som kan blive endnu bedre. Vel kan de nye reparationsregler i værste fald koste 10 procent i omsætning, men vi satser på at finde nye kunder. Faktisk har vi allerede fået to nye, siger Jan Sørensen og oplyser, at firmaet primært betjener større autoforhandlere i Storkøbenhavn.

Det sker inden for områderne person- og varebiler samt motorcykler, ligesom man maler stort set alle bilmærker. Største kunde er BMW, blandt andet via et mangeårigt samarbejde med Terminalen.

En gentleman-aftale med pierre.dk opstod i øvrigt, da det tidligere Totempo for nogle år siden var ved at overtage Terminalen som kunde. I stedet lykkedes det de to københavnske og jyske autolakererier at beholde Terminalen som kunde.

Ud af kæde

Selvstændigheden hos Brøndby Autolakering har netop betydet, at virksomheden per 6. januar med virkning fra dette år har meldt sig ud af Lakexperten, hvor man ellers har været medlem i tre år.

Om årsagen peger Jan Sørensen på generelle uoverensstemmelser samt for snærende indkøbsregler, hvor ikke alle i kæden har skullet følge reglerne.

- Vi kunne godt lide kæden, og Per Larsen har gjort meget godt i relation til dialog og sammenhold. Men han var ude af kæden som aktiv chef i et år, og det kom til at koste vores medlemskab, siger Jan Sørensen.

- I stedet vil vi udvide samarbejdet med pierre.dk, men med vores selvstændighed i behold. I stil med Pierres strategiske samarbejde med Malerværkstedet i Viborg, tilføjer han.

Udvidelse i Køge

Mens der i Brøndby med plads til 50-60 biler og fem kabiner (fire sprøjte- og en tørre-kabine) ikke er plads til yderligere udvidelse, bliver der nu udvidet i Køge, idet firmaet i oktober har overtaget lokalerne fra det tidligere Bæks Autolakering på Høgevej. Her sker der en totalrenovering af både kabine og ventilation med mere, og åbningen er planlagt til uge 5. En afdelingsleder fra Brøndby skal stå for Køge-værkstedet, og desuden skal der hyres fem mand mere til at lave 50-60 biler om ugen.

- Så vidt vi kan vurdere, er der et hul i Køge, Sjællands største bilby, hvor meget malerarbejde køres ud af byen, siger Jan Sørensen.

Det er sønnen Kenneth, som har stået i lære på Midtager, og som efterhånden har otte år bag sig i Brøndby Autolakering, der er indehaver af autolakereriet i Køge. Der er tale om en juridisk selvstændig virksomhed, og processen er første skridt på et glidende generationsskifte.

Brøndby Autolakering blev stiftet i 1994 af Jan Sørensen og Steen Pedersen, som i dag ikke længere er medindehaver, men kun medarbejder.

Beklager

- Jeg er orienteret om situationen med Brøndby Autolakering. Kommunikation er som bekendt en svær størrelse, og den har i et par tilfælde ikke været optimal i forhold til Brøndby Autolakering, og det beklager vi naturligvis meget, siger Per Larsen, bestyrelsesformand i Lakexperten.

- Vi respekterer Jan og Kenneth Sørensens valg af samarbejdspartnere. Brøndby Autolakering kan naturligvis ikke være aktionær i Lakexperten A/S samtidig med et strategisk samarbejde med Pierre.dk. Vi ønsker Jan og Kenneth held og lykke i fremtiden, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078