23948sdkhjf

Stor tilstrømning til aircon-kurser

Kommende lovkrav om autoriseret godkendelse til servicering og reparation af autoklimaanlæg skaber rift om pladserne på kompetencegivende aircon-kurser.
Den 4. juli i år træder en helt ny bestemmelse i kraft, som påvirker alle, der arbejder med autoklimaanlæg. Fra den dag skal man nemlig have været på et godkendt aircon-kursus og desuden personregistreres hos Kørebranchens Miljøordning (KMO) for at kunne reparere og service autoklimaanlæg. En bestemmelse, der har fået det til at strømme ind med tilmeldinger til de såkaldte aircon-kurser.

- Vi har oplevet en markant søgning til vores kompetencegivende 2-dages kurser. Vi har været nødt til at oprette nye hold efter sommerferien, da forårets kurser meget hurtigt blev fuldt belagt, fortæller Per Flensted fra Dometic Denmark A/S, en af de store leverandører af service og testudstyr inden for aircondition.

Ny inspiration

Virksomheden, der holder til ved Fredericia, er hjemsted for Waeco AirCon School. Her har man i flere år afviklet talrige aircon-kurser med fokus på sikkerhed og miljø, servicering, reparation og fejlfinding. Per Flensted understreger, at det ikke blot handler om at leve op til en lovgivning.

- Vi vil gerne sætte overliggeren lidt højere ved at dygtiggøre kursisterne, så de bliver inspirerede og føler, at de kommer hjem med nye kompetencer og input til det daglige arbejde med autoklimaanlæg, siger han.

En af dem, som allerede har været på skolebænken i Waeco AirCon School, er Lars Sørensen fra Pavegydens Auto i Stenstrup på Fyn. Han har mere 20 års erfaring med autoklimaanlæg og tvivlede derfor på, om der var noget nyt under solen, da han troppede op.

- Jeg må sige, at jeg blev overrasket over udbyttet af kurset. Jeg tog hjem med en ny og bredere viden om autoklimaanlæg. At kurset så samtidig bliver lovpligtigt og gør, at jeg allerede nu er certificeret til at arbejde videre med autoklimaanlæg, er jo bare et ekstra plus, siger Lars Sørensen ifølge en pressemeddelelse.

Aircon-kurserne i Waeco AirCon School strækker sig over to dage af i alt otte lektioner per dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062