23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

KIA HAR FÅET topkarakteren red-dot for designet i de to modeller Sportage og Optima, Det samme har Peugeot med sin nye 508-serie, og Mercedes-Benz for sine nye LED billygter. Red-dot er en tysk pris, der har været uddelt siden 1955.

HONDA HAR SÆNKET prisen på MC-modellen CBF 1000 på flere store europæiske markeder med op til 7500 kroner.

HANKOOK ER VED at opføre et nyt forsknings- og udviklingscenter i Daejeon i Sydkorea på 66.000 kvadratmeter, der skal samle alle udviklingsaktiviteter.

ZF HAR INDGÅET en aftale med Saab om levering af bag- og forakselsystemer til den nye 9-3-serie, som skal komme i 2012. ZF har en fabrik i nærheden af Saab, den første i Skandinavien.

DEN NYE VW Golf cabriolet skal fremstiles på den tidligere Karmann fabrik i Osnabrück.

RENAULT I DANMARK har sænket prisen på den lille Twingo i to omgange. Den koster nu kun 89.000 kroner.

SKF I SVERIGE har påbegyndt opførelsen af en fabrik i Jinan i Kina, som skal servicere bilproduktion i Asien. SKF er verdens største producent af kuglelejer.

BILPRODUCENTEN BYD i Kina begynder at sælge EV- og hybridbiler i Europa i 2012, hvilket er flere år efter den første plan.

FORDS LINCOLN MÆRKE i USA topper den seneste J.D. Power kvalitetsliste foran Lexus, Jaguar, Porsche og Toyota. Det er første gang, at Lincoln opnår denne hæder.

HYUNDAI HAR VALGT det sydkoreanske dækmærke Nexen som OE-produkt til topmodellen Grandeur.

PORSCHE FORHANDLERE i USA skriger på flere Cayenne.

DEN NYE FERRARI FF med træk på alle hjul leveres med nyudviklede Michelin Super Sport dæk. Foran 245/35 ZR 20, og bag 295/45 ZR 20.

DE 300 EKSEMPLARER af den nye 3008 Hybrid4, som Peugeot viste i en særlig Limited Edition i Geneve, blev solgt på ni dage.

CHEFEN FOR EU's største bilkoncern VW, Martin Winterkorn, fik i 2010 en årsløn på 69,4 millioner kroner, inklusive bonus. Dieter Zetsche, chef for Daimler AG, tjente 64,7 millioner kroner, og BMW's Norbert Reifhofer 32 millioner kroner, ifølge tysk presse.

PORSCHE HAR BESLUTTET, at den nye model Cajun skal fremstilles i Leipzig. Det forventes at modellen vil skabe 100.000 nye jobs i Leipzig, samt i hjembyen Zuffenhausen.

CONTINENTAL UDVIDER den brasilianske fabrik i Bahia for 1,1 milliarder kroner til produktionen af dæk til person- og lastvogne. Når udvidelsen er klar, skal der fremstilles mere end fem millioner personbildæk og 450.000 lastvognsdæk. Conti beskæftiger 1150 medarbejdere på fabrikken.

GRÆKENLAND HAR FORBUDT bilister at ryge i bilen, samt på mange offentlige steder.

TOYOTA ER I GANG med at opføre en fabrik til dele og komponenter for den indiske produktion, inklusive motorer og transmissioner. Den skal stå klar i 2013.

FIRAT PLANLÆGGER fabrik nummer to i Mexico. Fiat introducerer tre Alfa modeller i løbet af juni eller juli i Mexico.

WEBASTO-EDSCHA LEVERER den nye fleksible stofkaleche til den nye VW Golf Cabriolet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078