23948sdkhjf

Det helt rigtige farvevalg

Hos Midtjysk Autolakering i Viborg har man styr på sine farver. Ikke alene kender man værdien af at blande de helt rigtige. Man har også købt et elektronisk værktøj, der sikrer, at man altid rammer den helt rigtige nuance.
Få kender autolakeringsbranchen så godt som Midtjysk Autolakering. Med sine 47 års erfaring i at reparere bilskader er det en virksomhed, der lever af at ramme de rigtige farver. Derfor ligger det også på rygraden hos de ansatte, at dét at ramme den helt rigtige nuance kræver mere end fuld kontrol, overblik og kompetencer. Det kræver de rette værktøjer.

En af værkstedets autolakerere holder farvespektrophotometeret (farvemåleren) – et specielt kamera – mod døren på en af kundernes biler. Den har fået en bule på bagskærmen, som allerede er blevet udbedret, og nu gælder det derfor om at finde den helt rigtige farvenuance til lakeringen.

Det er en udfordring, der kræver mere end mavefornemmelser – dels fordi lakfarverne hele tiden ændrer sig, og dels fordi samme bilmodelserie allerede i produktionsfasen kan opleve afvigelser fra standardnuancen.

Her hjælper de rigtige redskaber og mange års erfaring, når medarbejderne står med den præcise farveangivelse fra spektrophotometeret og efterfølgende sammenholder den med manuelle farvekort og visuelt betragter og vurderer nuancerne. Det mest præcise manuelle farvesystem på markedet til vandfortyndbare lakker er - ifølge PPG - WB Variant Deck og Prime Deck– begge fra PPG.

- Det er de små marginaler, vi arbejder med, og man skal virkelig gå op i det og være engageret i sit arbejde for at lave et pænt resultat. Det kræver flair at lakere en bil. Det er ikke noget, man bare lige gør – for selv med de lakprodukter og -materialer, der er til rådighed i dag, skal man virkelig kunne sit håndværk og være fremme i skoene, for at det lykkes, lyder den indirekte ros til værkstedets medarbejdere fra indehaver Jesper Gregersen.

Moderne værktøjer og it-systemer

Bag den rette teknik til at ramme de små marginaler, som gør hele forskellen for kunderne, står konceptet PaintManager, som Midtjysk Autolakering anvender.

Under mærket Nexa Autocolor fra PPG indeholder PaintManager konceptet et system, der henter farvekoder fra en central database. Databasen består af alle OE matchede varianter og alle de X-varianter, der løbende bliver udviklet via pladeklip og information fra markedet.

Systemerne opdateres via internettet, hvilket betyder, at databasen er 100 procent opdateret hele tiden. Via internettet sender PaintManager også information tilbage til PPG, som gør, at kunderne kan serviceres med statistikker på hvilke varianter, der oftest bruges.

PaintManager indgår som en fast del i vores arbejdsgang, og jeg forventer, at en større indkøring i systemet vil falde på plads i løbet af sommeren. Allerede nu er jeg dog slet ikke i tvivl om, at der er tale om et både enkelt og effektivt softwareprogram, der giver vores branche adgang til en både hurtig og pålidelig identificering af de rette farvevarianter, og som samtidig hjælper os til at optimere vores forretning gennem blandt andet moduler til lagerstyring og registrering af materialeforbrug på ordren. Herudover har systemet også gjort det muligt for PPG’s kundeservice at generere ordrer på lak online via PaintManager, fortæller Jesper Gregersen.

- Systemet gør, at vi slipper uden om række tvivlsspørgsmål undervejs i processen. Det giver meget mere arbejdsro og betyder, at vi kan tage os af andre områder og fordybe os i andre ting på værkstedet, der kan fremme og udvikle vores forretning, fortsætter han.

For som en af autolakererne pointerer:

- Det vigtigste er, at man ikke kan se, vi har været her. Hvis man ikke kan se det, er vores arbejde lykkes.

Support når der er brug for det

Den løbende kontakt til leverandøren varetages af et regionalt kontor, som ifølge værkstedsindehaveren er tilgængelig, så snart der opstår et behov:

- Vi får hjælp med farver, koder og nuancer for bedst muligt at kunne imødekomme vores kunders ønsker og krav. Vi får også vigtig viden om de nyeste teknikker på seminarer og kurser, som er med til at stimulere arbejdsglæden og engagementet hos vores autolakerere, siger Jesper Gregersen.

PaintManager

PaintManager er et it-baseret system under mærket Nexa Autocolor fra PPG Industries, der har lokalt kontor i Danmark. Systemet bruges af distributører og autolakerere verden over til at håndtere autolakeringsarbejdets både manuelle og automatiserede processer.

Farvespektrophotometeret er en af hjørnestenene i systemet, der er designet for at øge indtjeningen ved at effektivisere lakeringsproces og -håndtering. Ved hjælp af systemet skabes der balance mellem forbrug og lagerbeholdning. Ifølge PPG Industries er resultatet ved brug af Nexa Autocolor blandt andet mindre spild, lavere arbejdsomkostninger og mere præcis farve- og nuancemåling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127