23948sdkhjf

Får misundelige blikke med på vejen

Den nye Kia Sportage er en markant og spændende fornyelse til en rimelig pris, men bilen er stor i det danske gadebillede og ikke nær så grøn som opgivet.
Kia Sportage i den nye generation er markant fornyelse, sammenlignet med forgængeren. Priserne begynder ved 279.999 kroner for 1,6 liters benzin med 136 hk, mens 1,7 liters dieselmotor-versionen koster fra 319.999 kroner. Testbilen med bedre udstyr koster 359.999 kroner, og i Sport-versionen 399.999 kroner.

Bilen ser godt ud og ligner en firehjulstrækker, hvilket den ikke er, men det er jo tidens modelune. De otte dage i testbilen blev en positiv oplevelse. Dog loves brændstofforbruget til 19,2 kilometer literen - vi formåede ikke at komme ud med mere end 12,5 kilometer i det ganske vist kolde vejr. Under varmere forhold kører den med garanti længere.

Med 1,7 liters motor på 115 hk er der ikke meget skud i æsken. Topfarten er 173 km/t, og 0-100 klarer Sportage på 12,3 sekunder. Hvis man skal bruge bilen til en større trailer eller længere udlandsrejser, vil 2,0 liters motoren, der yder 136 hk, være et bedre valg. Den koster fra 359.999 kroner.

Den fås også med træk på alle hjul, men kun med benzinmotor eller 2,0 liters dieselmotor.

Fornemt udstyret kabine

Kabinen er luksuriøs og pænt udstyret. Her sidder man i virkelig gode sæder og betjener et perfekt sekstrins gear. Der er sædevarme for og bag, fartpilot, elruder i alle døre, soltag, Stop&Go, multijusterbart rat, soltag og meget mere. Sidespejlene klapper dog ikke ind i den brede bil ved parkering, hvilket kan give problemer.

Undervognen er stram, men alligevel komfortabel. Undervejs kørte vi i en del sne, men det var bilen med den gode frihøjde ret ligeglad med. Sportage i ny aftapning viste sig som en udmærket rejsevogn til danske forhold, med plads til fem voksne og et stort bagagerum på 564 liter, der kan udvides til 1355 liter.

Størrelsen ikke in

Bilen er stor, og måske for stor til danske forhold. Det virker, som om den slags biler ikke rigtig er in for tiden, udover til de kunder, som behøver den større plads.

En fordel er naturligvis de syv års garanti eller 150.000 kilometer, som giver kunderne tryghed og pæne gensalgsværdier for Kia-biler, før garantiperioden er udløbet.

Den flotte Kia Sportage gjorde pænt opmærksom på sig selv i de dage, vi kørte den nye model, og det blev til flere interesserede spørgsmål undervejs. Ikke mindst fra mennesker, som synes den ser forbandet godt ud. Det kan vi kun give dem ret i.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093