23948sdkhjf

Videnpilot skal skabe forståelse og vækst

Hvad laver en universitetsuddannet cand. mag i en autolakvirksomhed? Hun skal da skabe vækst og god kommunikation internt og eksternt.
Kaospiloter kan ofte vende tingene lidt på hovedet. Det kan videnpiloter også, og Karin Petersen er netop tiltrådt hos LAKspecialisten A/S i Århus som et noget anderledes tiltag – hun er cand.mag i dansk og informationsvidenskab og skal med sin akademiske baggrund fremme vækst og innovation.

Hun læste om LAKpecialisten og spurgte indehaver Lasse Jæger Jensen, om han kunne have lyst til at hive nye kompetencer ind. Han kunne sagtens se ideen i at ansætte en videnpilot.

Samler viden op

- Det har ofte knebet med tiden til arbejdet med at få struktureret vores kvalitetsstyringssytem med dokumentation af beslutninger og tiltag overfor medarbejderne. Det har allerede, siden Karins tiltræden 1. januar 2011, vist sig effektivt at få hjælp til eksempelvis at strukturere medarbejdersamtaler for vores 45 medarbejdere i fire afdelinger rundt i Århus-forstæderne. Her har vores nye videnpilot været dygtig til at få samlet de værdifulde ideer fra medarbejderne op. Hun er helt sikkert med til at skabe merværdi for os, siger Lasse Jæger Jensen.

Deles om kundskaber

Karin Petersen er på deltid hos LAKspecialisten, idet autolak-virksomheden deler hende med Bytømreren A/S. Selv siger hun om sit arbejde, at hun, før hun begyndte i jobbet, forestillede sig, at hun primært skulle fokusere på den eksterne kommunikation på hjemmesiden, i præsentationsmateriale og i markedsførings-strategier.

- Men det har vist sig, at mine kompetencer i mindst lige så høj grad har kunnet bruges i den interne kommunikation, som er også forudsætningen for hele virksomhedens kultur og ansigt udadtil. Medarbejderne er grundstenene i enhver virksomhed, og man er ilde stedt, hvis man ikke lytter, siger Karin Petersen.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen giver et økonomisk tilskud til videnpiloter på højst 12.500 kroner om måneden. De skal ansættes til at løse et konkret udviklingsprojekt ved ansættelse i en eller flere virksomheder. Se mere på www.videnpilot.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078