23948sdkhjf

Udsolgt af lærlinge

Afsætningen af autolærlinge er tilbage på sporet i Skjern. 39 af 41 elever har fået praktikplads..
- Arbejdet er endt tilbage til bilværkstederne. Derfor er det blevet meget nemmere at finde lærepladser hos bilværkstederne til vore elever, siger faglærer Poul F. Hansen på Skjern Tekniske Skoles grundforløb Bil, Fly og andre Transportmidler.

- Der er solgt mange flere nye biler, og der bliver repareret mere på de brugte.

Poul F. Hansen kan dokumentere det med, at ud af 41 elever på de to første hold grundforløbseksamen i år har 39 fået en læreplads, én fortsætter automekanikeruddannelsen i skolepraktik, mens de to sidste satser på en fremtid som henholdsvis flymekaniker og falckredder.

Det første hold på 20 elever bestod grundforløbsprøve 13. januar, og det næste hold på 21 elever skal op til grundforløbsprøve nu på tirsdag, 29. marts.

Emma og Poul Hansen gad

På Skjern Tekniske Skole gør vi også selv meget ud af at tage hånd om eleverne. Vi lærer dem ikke bare at skrue på biler, men har også lidt af Emma Gads takt og tone inde i billedet. Tøjet skal sidde ordentligt, holdningen skal være i orden - og så skal vi snakke ordentligt til hinanden. Virksomhederne skal kunne være de unge mennesker bekendt, vi sender ud til dem, siger Poul F. Hansen.

- Jeg har også noteret mig, at virksomhedernes vilje til at tage socialt ansvar har overlevet finanskrisen. Den er fuldt intakt. Mange af værkstederne giver direkte udtryk for, at de gerne vil ansætte unge mennesker, som måske skal have hjælp til at overvinde personlige problemer. Det er meget glædeligt at opleve, at den tendens fortsætter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062