23948sdkhjf

Engstrøm snart hjemløs

Skal finde nyt domicil inden 1. juli, da huset i København skal rives ned for at give plads til en grøn cykelrute.
Den tidligere racerkører og nuværende bilhandler Sven Engstrøm på Jagtvej i København er tæt på at være historie, eftersom bygningerne skal rives ned, inden der er gået to måneder, for at give plads til en grøn cykelrute og en overkørsel over Jagtvej ved Rantzausgade.

Engstrøm Biler ligger på kommunalt ejet jord, og derfor er kommunen i sin gode ret til at kræve arealet tilbage, så der kan bygges en mere grøn cykelrute gennem Nørrebro.

- Jeg leder med lys og lygte efter et nyt sted at drive min forretning med Fiat- biler videre i København, men jeg har endnu ikke fundet noget, siger 72-årige Engstrøm.

Han har forsøgt med alle midler at få omgjort kommunens beslutning, men har ledt efter et nyt sted til sin forretning siden oktober sidste år, hvor det blev helt klart, at kommunen mente alvorligt, at de ville have grunden midt på Jagtvej.

- Jeg er jo en gammel mand, så det er ikke så meget for min egen skyld, men jeg har nogle søde medarbejdere, hvoraf en enkelt snart har 40 års jubilæum, forklarer han.

Sven Engstrøm er flyttet mange gange, siden han i 1960 åbnede sin første forretning på Nørrebro - flere gange på grund af trafikanlæg som eksempelvis cykelstier. I Ishøj Havn overfor kunstmuseet Arken har han opført nyt Marinedomicil på 2500 kvadratmeter og tilhørende kunde- og udstillingsbroer til Engstrøm Marine.

Han håber nu, at kommunen vil udsætte sit krav om nedrivning af bygningerne, så han får lidt ekstra tid at løbe på.

Men det skal han ikke regne med, for Teknik-og Miljøudvalget i København vil have huset revet ned og har bevilget 14 millioner kroner til at gøre området mere cykelvenligt og endnu mere grønt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094