23948sdkhjf

Nummerpladetyveri skal bekæmpes klogt

Nummerpladekriminaliteten må ikke blive bilforhandlernes opgave alene, mener Jens Brendstrup, D.A.F.
Flere medier har bragt historien om det stigende problem med nummerpladetyverier og FDM's opfordring til en stramning af kravene til montering af nummerplader. Dan-marks Automobilforhandler Forening (D.A.F.) er enig i, at det stigende tyveri af num-merplader skal bekæmpes, men advarer mod hovsa-løsninger og mangelfulde lov-ændringer.

- Der er ikke nogen, der er tjent med, at nummerplader bliver stjålet oftere og oftere - slet ikke forhandlerne. Så derfor bakker vi 100 procent op om en indsats, der kan nedbringe tyveriet. Vi anbefaler faktisk allerede vores medlemmer at tage en række forholdsregler for at sikre nummerpladen bedre, udtaler direktør i D.A.F., Jens Brendstrup, i en kommentar til de nye tal for tyveri af nummerplader.

Han advarer dog samtidig politikerne mod at lave forhastede ændringer af lovgivnin-gen, der vil kræve en fastere montering af nummerplader.

- Bilforhandlerne vil gerne hjælpe med at sikre folks nummerplader bedre, hvis vi kan. Men nummerpladekriminaliteten må bare ikke blive forhandlernes opgave alene ved pludselig at pålægge dem skrappere krav til montering af nummerplader, advarer Jens Brendstrup.

Han påpeger således, at der er en del praktiske aspekter omkring sikring af num-merplader, man skal være opmærksom på.

- Det gælder om at finde en løsning, der stadigvæk er let at udføre og samtidig sikrer nummerpladerne bedre. Her er der en række gode råd og erfaringer fra ind- og ud-land at trække på. Og vi sætter os hellere end gerne ned med de relevante organisa-tioner og myndigheder for, at få en dialog i gang omkring dette, siger Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094