23948sdkhjf

Bekend kulør eller skrub af

VIND - ELLER FORSVIND. Det er ikke kun i poker, at der kan være hurtig exit. I det ædle kortspil gælder det om at holde gode miner til slet spil og vildlede modstanderne for ikke at ryge ud i kulden. I autolakbranchen er det tid at bekende kulør og melde kampgejst frem for pas. Det foregår ved at sikre sig, at der er styr på kvaliteten. For uden kvalitet i det daglige arbejde kan malerbøtternes indhold meget hurtigt få karakter af en omgang uvelkommen skrubaf-suppe – også selv om man, efter bedste evne, blot forsøger at passe sit gode håndværk.

DEN INDRE FAG-DÆMON kan nemlig få overtaget. Det er den lille djævel, der hvisker i øret, at man da skal få rækken af værkstedsbiler igennem kabinerne frem for at sørge for at få styr på kvaliteten omkring hele arbejdsprocessen - lige fra handlingsplaner og samarbejdsaftaler til indkøb og datastyring. Nogle magter kvalitetsstyring. Andre gør ikke, og atter andre kommer aldrig i gang. I denne uges tema om autolakering fortæller vi om en større virksomheds erfaringer med kvalitetsstyring gennem den opdaterede og nu nemmere online KS2000/ISO 9001. Her har man vendt bøtten og erfaret, at det giver bedre bundlinje og større arbejdsglæde for alle. Men kvalitetsstyring kræver en mental ændring.

NOGLE SPÅR, at autolakbranchen meget snart kan bestå af blot omkring en snes store aktører, der har styr på kvaliteten, og som dermed langt bedre er i stand til at tage kampen op mod især forsikringsselskaberne omkring priser og ydelser. Et ømt punkt, der er en torn i øjet på mange især mindre autolakererier for tiden. Alle i autolakbranchen vil kunne drage nytte af FAIs opfordring om kvalitetsstyring, men reelt er indsatsen formentlig mest rettet mod de yngre og mest dynamiske, der via styr på alle processer kan bane vej for opkøb af mindre energiske kollegers små forretninger. Lakkæderne bakker, meget naturligt, op om kvalitetsstyringen. Og den nyeste på landkortet, Lakkæden Danmark, bebuder desuden nye og anderledes tiltag, som vi gerne snart ser ført ud i livet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078