23948sdkhjf

Et liv med fagligt arbejde

Jan Rasmussen har haft alle titler som kollegernes mand på gulvet og i forbundet Metal.
Fredag 1. april er det 25 år siden Jan Rasmussen, Metal Hovedstadens transportsekretariat,med det relativt ukendte mellemnavn Paag, blev ansat som faglig assistent i Metals afdeling 14. Få år senere blev han valgt ind i uddannelsesudvalget for Lyngby Tekniske Skole, nu TEC i Hvidovre og i 1992 blev han afdelingsformand.

Han var faglig aktiv fra sin tid som last- og personvognslærling hos Bohnstedt-Petersen i Gladsaxe og blot 21 år gammel blev han sikkerhedsrepræsentant. Det førte til opgaven som tillidsmand og derefter fællestillidsmand for alle Bohnstedt-Petersens filialer.

Uden for firmaet lykkedes det Jan Rasmussen at få samlet faglige auto-klubber over hele landet og gennem en tre år lang indsats at få rettet op på mekanikernes løn.

Det kostede

12 års virke med tillidsposter, som gav pote, førte til det, som senere blev erkendt som en uberettiget fyring af et fagligt udvalg.

Ikke alle kampe vindes, og senest har han været i spidsen for en delegation i Folketingets Skatteudvalg, da 75-procent reglen blev til en 65-procent regel.

- De nye regler vil føre til, at mange hundrede Metal-medlemmer kommer til at miste deres arbejde, og samtidig frygter vi også, at det betyder, at værkstederne tager endnu færre lærlinge fremover, forklarede Jan Rasmussen politikerne.

Men selv om det var hans opfattelse, at mange politikere forstod hans bekymring, var han dog realist nok til at vide, at fornuftige argumenter ikke altid rækker.

- Forslaget var en del af finanslovsaftalen, og der skal åbenbart mere end almindeligt gode argumenter til, før det bliver ændret.

Og Jan Rasmussen fik igen ret. Det er han vant til at få.

Reception i transportsekretariatet, Nyropsgade 25 i Lyngsiehus fredag den 1. april fra klokken 11 til 14
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078