23948sdkhjf

Større fleksibilitet i KS 2000

Flere muligheder for certificering i lakerernes kvalitetsstyringssystem.
På FAI’s landsgeneralforsamling i efteråret 2010 var der en lang debat om autolakerernes kvalitetssystem KS 2000, og hovedbestyrelsen fik til opgave at gøre systemet med certificering og opfølgning mere fleksibelt og billigere.

Styregruppen for KS 2000 og FAI’s hovedbestyrelse har nu vedtaget en model med tre muligheder for en kvalitetscertificering der opfylder generalforsamlingens krav til en mere smidig ordning.

1. Almindelig KS 2000

Den almindelige certificering betyder, at man får opfølgningsbesøg én gang om året af FAI’s certificerende myndigheder, MANconsult. Der er intet krav om at man skal anvende den elektroniske platform, KS 2000 web, oplyser direktør Michael Nørregård, FAI.

Den nye KS 2000 standard, der trådte i kraft 1. januar 2010, indebar at de tidligere mapper til KS 2000 blev afskaffet, og hele systemet kører nu først og fremmest på en elektronisk platform, KS 2000 web, hvor den enkelte bruger har en brugervenlig oversigt over systemet, og hvor brugeren selv kan lægge al den dokumentation, han har brug for ind.

Virksomhederne vil således altid have en nem og overskuelig adgang til deres kvalitetshåndbog og deres dokumenter. Systemet bygger på en meget anvendt platform leveret af firmaet D4 Enterprise Solutions ApS. D4 leverer et standardsystem, der er tidssvarende og nemmere at arbejde med, og som i øvrigt kan udbygges med en lang række moduler.

2. Udvidet KS 2000

Til afløsning af den gamle elitecertificering er der nu indført en såkaldt udvidet KS 2000 certificering. Kravene i standarden udvides her på seks områder. Overholder virksomheden også de udvidede krav, har man efter certificering kun besøg hvert andet år.

Det er et krav at man er tilsluttet KS 2000 web. Prisen på at være tilsluttet KS 2000 web er nedsat fra 1990 til 1790 kroner om året.

3. FAI KS2000/ISO 9001 certificering

- FAI tilbyder en særlig ISO9001 certificering. For at leve op til den stilles der skærpede krav til at opfylde KS 2000 standarden samt yderligere krav til dokumentation og dokumenthåndtering, forklarer Michael Nørregård.

I samarbejde med lakleverandørerne vil FAI tilbyde en særlig facilitet i KS 2000 web, en såkaldt leverandørportal, der skal skabe et bindeled mellem de enkelte lakleverandørers tekniske datablade og miljø- og sikkerhedsdatablade. Og virksomhedens kvalitetshåndbog.

Den nye leverandørportal betyder, at den enkelte bruger af KS 2000 WEB altid vil have helt opdaterede og relevante data om de specifikke produkter, de bruger. Det sørger leverandørportalen for. Det vil altså være slut med at vedligeholde og opdatere lakleverandørernes informationer i papirform.

Miljømyndighederne accepterer, at sikkerhedsdatabladene ligger på denne måde under forudsætning af, at alle medarbejdere kan skabe adgang til dem via internettet og KS 2000 web.

Næsten 80 procent af FAI’s medlemmer er nu certificerede i henhold til KS 2000, og bestyrelsen målsætning om at mindst 85 procent af medlemsskaren skal være certificeret inden 2012, er således inden for rækkevidde, fastslår Michael Nørregård.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079