23948sdkhjf

Kvæl ikke brancheorganisationerne

Grossistkæderne kan ikke erstatte brancheorganisationernes politiske og faglige arbejde, mener SKAD-direktør Thomas Krebs i en kommentar til en leder i Motor-magasinet.
Stadig mere af brancheorganisationernes arbejdsområde bliver overlappet af landets grossist- og værkstedskæder. Udviklingen er reel og bør følges op med diskussioner omkring, hvor skillelinjen bør være, mener SKAD-direktør Thomas Krebs som opfølgning på en leder i Motor-magasinet nummer 9 og på fagbladets netsite.

Man skal erkende, at det politiske arbejde, arbejdsgiverdelen, det internationalt faglige arbejde, uddannelsespolitik og meget andet er områder, som typisk kun kan håndteres af organisationsverdenen. Grossisternes kæder må anses som profitkæder, hvor grossisterne finder deres forretningsområde. Her gælder det typisk, at den bedste vinder, anfører Thomas Krebs.

Han tilføjer, at brancheorganisationerne er styret af medlemsbidragene, som er vigende i disse år på grund af krisen og mangel på generationsskifte hos de frie værksteder.

Parløb ønskes

SKAD-direktøren mener, at det at kvæle organisationsverdenen absolut ikke kan ligge i kædekoncepternes målsætning, da netop kæderne ligeledes får gavn af det arbejde, organisationerne lægger for dagen.

Her bør man direkte overveje, hvordan kæderne kan støtte op omkring det arbejde, organisationerne gør. Et professionelt parløb kan bidrage til, at autobranchen udvikler sig fremover, hvor erhverv og organisation arbejder mod det fælles mål - en sund og givende hverdag på alle områder, opfordrer Thomas Krebs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079