23948sdkhjf

Hybrider ind på skolerne

Tre skoler har købt Auris HSD til undervisningsbrug.
Mekanikerlærlinge på Tradium Auto i Randers, Skjern Tejksiske Skole og Selandia i Slagelse har købt hver deres Toyota Auris HSD, så lærlingene får et grundlæggende kendskab til den nyeste bilteknologi.

- Den her hybridbil er Tradiums investering i fremtiden, oplyser uddannelsesleder Lisbeth Randlev Johnsen, Tradium Auto.

Det tager dog lidt tid endnu, inden Tradiums nye hybridbil er kørt helt ind i undervisningen og skolens mekanikerlærlinge kan begynde at makke (at rode med bilen. østjysk slang). Blandt andet skal bilen skal have målebokse monteret.

Også Selandia i Slagelse har købt en Toyota Auris HSD, som lydløst vil glide ind som en del af undervisningen på den nye personvognsmekaniker-uddannelse, som er aktuel fra 1. juli i år. Over 100 studerende, som allerede er tilmeldt uddannelsen.

Den miljøvenlige og næsten lydløse bil er leveret af Autohallen A/S i Slagelse og trak både nysgerrige lærere og elever til sig. Bilen blev straks nøje undersøgt, og Per Nielsen kunne da heller ikke dy sig, og satte sig bag rettet for at dreje på nøglen.

Til hans store overraskelse kunne bilen ikke starte, og panikken i autoforhandlerens øjne bredte sig. Han hev telefonen op af lommen for at få assistance fra en kollega. Det viste sig dog at være ganske harmløst - Per Nørregaard havde glemt at skubbe en sikring på plads efter at have undersøgt batteriet.

Nye personbiler hvert år

Også på Skjern Tekniske Skole har de taget 3. generations-teknologien i form af en Toyota Auris HSD med den nyeste hybridteknologi.

- Vi køber mindst én ny personbil hvert år, og helst 2-3 stykker. Det er vigtigt, at vore elever altid har mulighed for at arbejde med den allernyeste teknologi. Og nu føler vi, at vi er nået et skillepunkt, hvor hybrid- og el-biler begynder at trænge ind på markedet i et sådant omfang, at det er relevant for vore elever at arbejde med denne nye teknologi, siger uddannelsesleder Ove Kviesgaard, Skjern Tekniske Skole mekanikerområde.

- Hvor hurtigt eller hvor langsomt, salget af hybrid- og elbilerne vil vokse, det har jeg ikke noget bud på. Men vi er overbevist om, at det bliver en voksende del af markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11