23948sdkhjf

Huller i vejene kræver korrekt dæktryk

Det er ikke kun i Danmark, vi beklager os over de hullede veje efter vinterens frostskade. I Tyskland er den også gal med advarsler på stribe. Her har ADAC gentagne gange advaret om dæk- og støddæmperproblemer, og senest har TyreSafe i Storbritannien kommet med gode råd og anvisninger.

Først og fremmest skal bilister undgå de værste huller, der kan give permanente dækskader. Men det kan være svært at opdage vejhuller ved kørsel i mørke, og desuden medføre farlige undvigemanøvrer. Især mindre veje er typisk mere medtaget og dårligere vedligeholdt end større veje.

TyreSafe anslår, at der i 2010 opstod omkring 8000 alvorlige dækskader på grund af dårlige veje, og 2011 ser ud til at blive endnu værre end sidste vinter.

Stuart Jackson, chef for TyreSafe, oplyser, at hullerne i vejen kan ødelægge dæk og hjul samt skade støddæmperne. Han kommer med råd omkring korrekt dæktryk:

Dæktrykket skal tjekkes mindst hver måned, da et dæk med lavere dæktryk bliver hurtigere skadet på dårligere veje. Dæktrykket skal tjekkes, når dækkene er kolde, og husk reservehjulet.

Hvis bilen er fuldt lastet eller trækker en trailer eller campingvogn, skal dæktrykket øges i henhold til bilens specifikationer i instruktionsbogen.

Når lufttrykket tjekkes, skal man også undersøge dækkene for eventuelle skader. Fjern eventuelle sten eller andet fra dækmønsteret, der kan skade dækket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08