23948sdkhjf

Brugtbilhandel: Fremragende 2011-start

Den store efterspørgsel efter brugte biler betyder også stigende priser på dem, melder BilBasen.
Forhandlere der frygtede, at vejret ville lægge en dæmper på brugtbilhandlen i januar tog fejl. Der blev omsat 39.032 brugtbiler i Danmark i den første måned af 2011.

Dermed er brugtbilhandlen skudt godt i gang. Det tilsvarende tal for 2010 var 35.618, så der er tale om en stigning på 9,6 procent. Kigger man på måneden forud, så er der tale om en endnu større stigning. I december 2010 blev der kun foretaget 29.963 brugtbilhandler, så stigningen fra december til januar var på hele 30,6 procent.

- Januar er traditionelt en måned med høj omsætning på brugtbilmarkedet, men i år er handlen blevet forstærket af et stort antal brugte leasingbiler, der kom ud på markedet og et højt nybilsalg. Så vi har fået den start på året som vi kunne håbe, siger Kenneth Andersen, adm. direktør for BilBasen.

Priserne følger med

Den store efterspørgsel efter brugte biler betyder også stigende priser på dem. BilBasens prisindeks for udsalgspriserne steg i januar måned med 1,2 procent.

- Det er især priserne på de funktionelle biler, som stiger. En brændstoføkonomisk bil eller en brugtbil fra firmaklassen er eftertragtede på brugtmarkedet, og det sender priserne op, konstaterer Kenneth Andersen, der oplyser, at bilforhandlerne allerede fra årets første uge oprettede et meget stort antal brugtbiler til salg på BilBasen.

- Vi kan se, at forhandlerne har fået mange biler ind på deres lager. Heldigvis har det vist sig, at der også har været købere til dem, tilføjer han.

Det er fortsat nyere udgaver af VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis og Opel Vectra, der er blandt de mest populære modeller på brugtbilmarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109