23948sdkhjf

De 10 nominerede til Årets Brugtbil

10 vidt forskellige biler er nomineret til finalerunden i Årets Brugtbil 2011, hvor vinderen får æren af at blive kåret som det bedste tilbud til bilkøberne på brugtbilmarkedet lige nu.

De syv til fire år gamle bilmodeller bliver vurderet af brugtbileksperter fra 16 forskellige medier samt synskæden Applus, forhandlerforeningen DBFU og forbrugerorganisationen FDM.

Kåringen blev initieret af nethandelssitet Bilbasen for seks år siden, og herfra fortæller tovholder Jan Lang, at det er et umådeligt stort arbejde med en masse data fra alle involverede, der indgår – til forskel fra kåringen af årets nybil hvert år.

- Selv biler som eksempelvis VW Passat, der umiddelbart kan forekomme oplagte, bliver fravalgt, hvis vi på data kan se, at en årgang er for ringe skruet sammen. Pointafgivningen foregår anonymt på mail med hver jurymedlems begrundede toptre. Pointene offentliggøres for at skabe mest mulig gennemsigtighed, hvilket især har været et kriterium for FDMs medvirken, fortæller Jan Lang.

I bedømmelsen sammenholdes data for servicepriser, reservedele og afskrivning, samt erfaringerne fra FDM og Applus ud fra fem indeks-normer, som igen er fastlagt på baggrund af data fra de 10 mest solgte bilmodeller, og ud fra brug af originaldele på autoriserede værksteder for at have et fast holdepunkt. Alt i alt tager beregningerne en uge, fortæller Jan Lang.

Vinder-bilmodellen offentliggøres den 12. april som den bil, juryen mener er bedst set ud fra totaløkonomien ved køb af bilen. Sidste år vandt Opel Astra 2005.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066