23948sdkhjf

Det skal ende med én forening

Brancheforeningerne D.A.F., FAI og SKAD for nybilforhandlerne, vognmalerne og karrosseriopbyggerne på vej mod fusion senest 1. januar 2015.
D.A.F., FAI og SKAD annoncerede på et pressemøde i går mandag i Håndværkets Hus, at de tre foreninger er enige om en proces, der skal ende med dannelsen af én samlet forening.

- Vi har talt om det længe, i fem år, sagde D.A.F.s direktør Jens Brendstrup ved præsentationen.

- Der er brug for en konstellation, der kan være et fælles talerør.

Efter de tre organisationers opfattelse vil et tættere og mere formaliseret samarbejde stille medlemsvirksomhederne stærkere, idet målet med at forene de tre organisationer er at tilbyde medlemmerne større gennemslagskraft i forhold til de relevante interessenter, højere effektivitet og bedre service.

På de interne linjer er det målet at høste de synergieffekter, en sammenslutning af tre organisationer til én tilbyder. Ved at samle de alle funktioner - herunder de administrative, politiske, juridiske og arbejdsgivermæssige - under én hat og på en adresse i Autobranchen Hus i Taastrup kan den nye organisation koncentrere sine ressourcer om at tilbyde medlemmerne den faglige kvalitet, de med rette kan forvente.

Fremtidig struktur

Det betyder, at SKAD og FAI fraflytter Håndværkets Hus på Islands Brygge til oktober i år.

Konstruktionen bliver kort sagt sådan, at den enkelte medlemsvirksomhed vil blive tilknyttet en division med en given type medlemskab. Der vil blive arbejdet på at skabe en mere fleksibel kontingentstruktur, hvor medlemmerne i højere grad får mulighed for at skræddersy sit kontingent.

Den nye organisation vil desuden blive konstrueret således, at det vil være muligt for eventuelle øvrige foreninger i autobranchen efterfølgende at tilslutte sig organisationen.

- Det er ikke mindst i lyset af finanskrisen, at vi er overbevist om, at et stærkere sammenhold er nødvendigt, sagde Knud Nielsen, formand for D.A.F.

Tidligere forsøg på en større sammenslutning i autobranchen er ikke blevet til noget.

- Måske fordi vi tidligere har inviteret til bunkebryllup. Nu starter vi, og vi har alle viljen til at afgive, sagde Michael Nørregård, adm. direktør i FAI.

- Vi diskuterer fordomsfrit, og det bliver ingen lukket loge.

Læs mere i Motor-magasinet næste uge og her på fagbladets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109