23948sdkhjf

LED lygter ændrer bilernes design

LED lygter foran ændrer bilernes design markant. Det kan allerede ses på den nye Mercedes CLS, plus Audi R8 og A7, der har det nye lyssystem i stedet for de traditionelle lygter i et ofte relativt stort lygtehus.

Den nye Prius og elbilen Leaf har delvis LED, men det er primært de dyrere bilmodeller, som har LED-lygter foran. Mange mindre modeller har efterhånden LED som stop- eller blinklys.

Arne Behlmer fra Frankfurt, som er analyseekspert med autokomponenter og LED-lygter som speciale, udtaler til tysk presse, at markedet for LED lygter er relativt lille i øjeblikket. I år med omkring 100.000 biler, men i 2013-2014 vil det vokse til flere millioner enheder.

LED lygter sparer brændstof og giver dermed mindre CO2 udslip. Han mener samtidig, at de konventionelle lygter, såsom halogen og Xenon lygter, vil fortsætte, men LED systemerne holder meget længere.

- Bildesign har ikke ændret sig meget de sidste 10-15 år, men der vil ske meget mere i det næste få år, takket være de nye lyssystemer, udtaler Arne Behlmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078