23948sdkhjf

75 år i autobranchens tjeneste

AUTIG fejrer i denne uge brancheforeningens jubilæum i København.
Det bliver næppe svært at fremmane en god stemning, når Autobranchens Handels- & Industriforening i Danmark (AUTIG) den 7. og 8. april afholder sit 75. årsmøde og fejrer foreningens jubilæum. Foreningens medlemstal vokser, og medlemsvirksomhederne har - efter krisen i 2009 - atter medvind og konkurrerer på livet løs. Der går næppe en uge, hvor der ikke bliver lanceret nye initiativer over for autoværkstederne, og AUTIG’s medlemmer optræder konstant i fagbladene med artikler og annoncer om salgsfremstød.

Som lobbyist har brancheforeningen selv en mere afdæmpet fremtoning, men AUTIG leverer med jævne mellemrum skarpe kommentarer til bladenes spalter, når medlemmernes interesser bliver gået for nær.

- I AUTIG har vi for længst skilt os af med trykning af formularer, udgivelse af medlemsblade og lignende traditionelle eller ligefrem gammeldags foreningsopgaver. Vi har koncentreret os om de områder, hvor vi kan skabe mere konkrete resultater for medlemmerne - områder, som kræver en særlig ekspertise, erfaring og et godt vedligeholdt net af kontakter til politikere og myndigheder, siger AUTIG’s daglige leder, direktør Frank R. Hansen.

Brancheforeningens arbejde handler i dag om indsigt og indflydelse. Aktiviteter, der kan udvide markedet og forsvare medlemmernes kerneinteresser, har topprioritet.

Modspil

Konkurrenceforholdet til bilfabrikkerne står også højt på listen, og der ligger en konstant udfordring i at give bilfabrikkernes utallige lobbyister et kvalificeret modspil.

Men sådan har det ikke altid været. Da foreningen i 1936 blev grundlagt var det helt andre problemer, der blev kæmpet med. Der skulle søges om importtilladelser og penge i Valutacentralen til reservedele, som kunne holde bilparken kørende, og under 2. verdenskrig blev AUTIG’s Metalcentral organiseret, hvor blandt andet gammelt kobber og messing blev indsamlet. Det daværende Varedirektorat havde krævet, at nye metalvarer kun kunne anskaffes, hvis en tilsvarende mængde af brugt metal blev afleveret til forarbejdning.

I efterkrigsårene var AUTIG involveret i kapitaltilvejebringelsen til genbygningen af Forum, hvor datidens biludstillinger blev arrangeret, og senere stod AUTIG bag de første samlede fagmesser for den uafhængige del af branchen. Auto Avisen AUTIG, som i en årrække var det eneste landsdækkende brancheblad, er også en del af historien.

Foreningsarbejde

Lige fra begyndelsen har der været en bred opbakning til foreningens arbejde, og et stort antal virksomhedsledere har gennem årene deltaget aktivt i foreningens bestyrelsesarbejde og i forskellige udvalg.

Ved foreningens 50 års jubilæum i 1986 havde AUTIG 43 medlemmer. Siden er det gået støt fremad og i de senere år har medlemstallet ligget omkring 100 selvstændige virksomheder, som med tilhørende afdelinger har over 250 adresser inden for landets grænser. Foreningen har aldrig haft en større organisationsprocent end i 2011.

AUTIG har i mange år drevet et professionelt sekretariat til at betjene foreningens bestyrelse og medlemmer. Siden 2006 har sekretariatet haft adresse i Autobranchens Hus i Taastrup, hvor et praktisk samarbejde med andre organisationer i branchen er under udvikling.

Foreningens samarbejdspartnere omfatter over 50 organisationer i udlandet, og det giver et godt udgangspunkt for formidling af information og for påvirkning af holdninger, branchebestemte regler og andre anliggender af interesse for medlemskredsen. Gennem deltagelse i internationalt organisationsarbejde sikrer AUTIG, at medlemmernes interesser bliver varetaget på alle planer.

I dag har foreningen daglig kontakt med en stor del af medlemmerne. AUTIG’s hjemmeside bruges flittigt, når varelagrene skal optimeres ved hjælp af moderne statistikværktøjer, eller når der skal laves opslag på registreringsnummer. AUTIG Webservice er en anden succeshistorie om en database, der er integreret i medlemmernes kataloger på nettet.

Foreningen har blikket stift rettet mod fremtiden, men i denne uge bliver der tid at se tilbage på 75 års arbejde og fejre resultaterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125