23948sdkhjf

BMW og Sixt fælles om bildele-ordning

Håber at bilisternes gode erfaringer via bildeling fra lufthavne senere fører til køb af BMW-biler.
BMW og Tysklands største udlejningsselskab, Sixt, forbereder et joint venture for delebiler, der skal markedsført under navnet "Drive Now". De to partnere opretter i løbet af april den første station i lufthavnen i München. Derefter følger andre store lufthavne i Tyskland, og senere i andre lande. Muligvis også i USA.

Kunderne kan bestille en bil via www.drive-now.com eller på Smartphones, men det er også muligt at bestille en bil via BMW- og Mini forhandlere. Det koster cirka 215 kroner at melde sig til, og cirka 2,5 kroner i minuttet for brug af bilen inklusive brændstof og eventuelt parkeringsgebyr - dog højst 110 kroner i timen for en Mini Cooper.

Registreringen omfatter den enkelte brugers kørekortnummer med mere, Brugere mellem 18 og 21 år skal kunne bevise, at de har gennemgået et kørertræningskursus.

München lægger ud med 300 BMW 1-biler og Mini. Næste stationer er Berlin med 500 biler, og derefter Frankfurt. Afhængig af den eventuelle succes kan der bliver tale om andre BMW-modeller senere.

BMW’s salgs og marketingchef Ian Robertson udtaler, at delebil-ordninger er en ny trend fra de store byer, som uden tvivl vil brede sig.

Målet er at få fat i kunder, som ikke i dag kører BMW eller Mini. Bilproducenten håber således at få omkring en million nye bilkøbere i tale, når programmet er godt i gang i flere store byer i Europa.

Daimler AG og PSA har et næsten lignende system i mindre målestok.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08