23948sdkhjf

Fokus på færdigheder

Mekanikere og autolakerere i aktion ved første DM i Skills. Der er mulighed for at besøge mesterskaberne i Odense både i dag fredag og i morgen lørdag.
Undervisningsminister Tina Nedergaard og Odense-borgmester Anker Boye åbnede i går torsdag morgen den 27. januar det første DM i Skills i Odense Congress Center, hvor 200 unge dystede i 36 fag – blandt andet om at komme til VM i Skills til oktober i London.

Også den nyvalgte formand for WorldSkills, Simon Bantley, havde lagt vejen forbi Odense, hvor han erklærede, at alle deltagere ved det første DM er vindere.

- Aldrig har faglige færdigheder været vigtigere i den globale konkurrence, sagde han og gjorde reklame for WorldSkills i London i efteråret, hvor 1000 unge fra over 50 lande dyster i 45 fag.

Fra autobranchen deltager mekanikerne i DM i Odense, og her dyster Palle Lund Schmidt, Christian Juel Thomsen, Christian Lindhard Larsen og Asger B. Jacobsen om at blive landets bedste unge mekaniker. Opgaverne fordeler sig på fire områder: Tandrem og mekanisk udmåling af motoren, styretøj og undervogn, service samt motorstyring. Det er typiske opgaver for de næsten færdiguddannede mekanikere.

Vinderen bliver først fundet på sidste konkurrencedag i morgen lørdag den 29. januar efter Motor-magasinets deadline torsdag.

Også vognmalerne er med som demonstrationsfag, idet Danmarksmesteren Glenn Holst Nielsen deltager og viser sine færdigheder frem over de tre dage. Allerede på tirsdag rejser han i øvrigt til Frankrig for at deltage i de franske mesterskaber frem mod VM i London.

Vognmalerne med Silkeborg Tekniske Skole i spidsen har desuden arrangeret, at de mange besøgende selv kan prøve at sprøjtemale, nemlig på 400 t-shirts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066