23948sdkhjf

Firmabiler tog endnu et CO2-dyk i 2010

Firmabilerne blev mere miljøvenlige i 2010. Blandt de godt 2800 personbiler, LeasePlan Danmark indregistrerede på vegne af sine kunder, er C02-udledningen reduceret med syv procent i forhold til 2009.
Højsæsonen for udskiftning af firmabilen er netop afsluttet, og igen i 2010 havde de biler, der kørte ud fra forhandlerne, lavere CO2-udledning end dem, der blev afleveret. Dette mærkede man tydeligt hos LeasePlan Danmark, hvor den gennemsnitlige CO2-udledning for de godt 2800 indregistrerede personbiler i 2010 var 137 gram pr. km., hvilket svarer til et fald på syv procent i forhold til 146 gram pr. km. i 2009.

Ifølge Lars Eegholm, adm. direktør hos LeasePlan Danmark, er dette fortsættelsen på en udvikling, der begyndte at tage fart for et par år siden, da de nye afgiftsregler blev vedtaget, og de mest miljøvenlige biler (med energimærke A, B eller C) blev mere økonomiske. I år er det så reglerne for forholdsmæssig indregistreringsafgift, der har en stor aktie i, at CO2-udledningen har taget endnu et ryk nedad.

- I 2010 var vi i kontakt med over hundrede virksomheder for at drøfte, om den forholdsmæssige registreringsafgift skulle påvirke bilpolitikken. Resultatet blev, at hver anden virksomhed ændrede politikken, og hver fjerde indførte en miljøpolitik. Det er virkelig markant, siger Lars Eegholm.

Økonomi og miljø følges bedre ad

- Mange vælger stadig de klassiske firmabiler, men ofte er det med en mere miljørigtig motor. Den forholdsmæssige registreringsafgift har desuden elimineret nogle uhensigtsmæssigheder, som eksempelvis medførte, at en Opel Insignia med benzinmotor var billigere for føreren end den mere miljøvenlige med dieselmotor. Nu følges økonomi og miljø bedre ad, og det afspejles i, at bilparken er blevet markant mere miljøvenlig, siger Lars Eegholm og giver sine bud på, hvordan man får mest økonomi og miljø for pengene:

- Når en ny firmabil både skal tage hensyn til miljø og økonomi, vil det for langt de fleste handle om at vælge en dieselbil i energiklasse A eller B, der kører over 17,3 km/l, og en mindre motor end man umiddelbart forventer. Dieselbiler har et højt moment, hvilket betyder, at man i daglig brug sagtens kan klare sig med færre hestekræfter, mener han.

Årets sidste måneder er af skattemæssige årsager højsæson for udskiftning af firmabiler, og LeasePlan indregistrerede en tredjedel (910) af årets samlede antal indregistrerede personbiler (2830) i december. I alt administrer LeasePlan Danmark over 22.000 biler på vegne af danske virksomheder og kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078