23948sdkhjf

El-biler til mekanikerskole

Om få år skal enhver mekaniker kunne reparere el-biler, som er på hastig fremmarch herhjemme. Derfor har Frederiksberg Kommune doneret tre brugte små el-lastbiler, som mekanikerlærlinge nu kan kaste sig over på det lokale Tekniske Erhvervsskole Center (TEC).
- Frederiksberg har i adskillige år været helt i front inden for el-køretøjer, og derfor er det naturligt for os at give en håndsrækning til fremtidens mekanikere. Vores lokale tekniske skole overtager tre "golfbiler", som har aftjent værnepligten over for Frederiksbergs skatteborgere. Nu kan mekanikerlærlingene gå løs på golfbilerne med deres værktøj og få en bedre og mere praktisk uddannelse i fremtidens køretøj, siger Nils-Ole Heggland, formand for drifts- og forsyningsudvalget.

De tre små el-lastbiler har i ni år gjort tjeneste i Frederiksberg Gartner- og Vejservice (FGV), som mest har brugt bilerne i Frederiksbergs mange parker og grønne anlæg.

I alt har en tredjedel af afdelingens godt 60 køretøjer elektricitet som drivmiddel, og de bliver hver nat "tanket op" på en særlig ladestation på FGV’s anlæg ved Domus Vista. El-bilerne bliver især brugt til gartnerarbejde og til at indsamle skrald fra affaldsspande på gader og stræder. Frederiksberg har som ambition at have så mange el-køretøjer som overhovedet muligt og undersøger hele tiden, om bilproducenterne er klar med nye løsninger, så også de mere muskelkrævende køretøjer kan blive eldrevne.

- På TEC Mekanik er vi glade for gaven fra Frederiksberg. Vi har tidligere købt en el-bil med ombygget benzinmotor og en hybridbil, der kombinerer benzin og el. Nu får vi rigtige el-biler til brug for vores uddannelse af unge mekanikere og efteruddannelse, siger Egon Larsen, inspektør for TEC Mekanik, som på Stamholmen i Hvidovre blandt andet uddanner automekanikere.

300 på el-kurser

El-biler er for alvor kommet på dagsordenen på TEC, som allerede i årets første tre måneder har haft 300 mekanikere på forskellige kurser i det, mange mener bliver fremtidens transportmiddel. Fra august bliver el-biler obligatorisk i uddannelsen som automekaniker i hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078