23948sdkhjf

Kræver leasing-ligestilling hurtigt

Danmarks Automobilforhandler Forening beder nu igen indtrængende skatteministeren rette blikket mod de ulige vilkår, som bilforhandlerne mener at være oppe imod, når leasing favoriseres skattemæssigt frem for køb.

Når bilister og virksomheder har muligheden for at vælge at anskaffe en firmabil på en leasingkontrakt, sker det med såkaldt forholdsvis beregning af registreringsafgift. Det medfører, ifølge D.A.F., at leasing favoriseres frem for køb i forhold til beskatningsreglerne for fri bil.

Ved anskaffelse af en fabriksny firmabil bliver medarbejderen beskattet af fakturaprisen. Denne pris indeholder bilens pris fra fabrikken importørens avance, forhandlerens avance samt moms og registreringsafgift. Hvis en virksomhed derimod vælger at anskaffe en firmabil gennem et leasingselskab, har leasingselskabet mulighed for at indregistrere samme bil til en pris uden forhandleravance samt moms og registreringsafgift. Derved bliver beskatningsgrundlaget for den medarbejder, som skal benytte bilen, lavere, end hvis bilen blev anskaffet hos en bilforhandler som et almindeligt køb.

- I vore øjne svarer dette til den absurde situation, at bageren betaler mere for sit eget brød, end den pris kunderne betaler for det. Vi må i D.A.F. på denne baggrund kræve, at køb og leasing ligestilles. Det kan ikke være rigtigt, at bilforhandlerne fravælges, fordi skatte- og afgiftsregler favoriserer leasing frem for køb og tvinger bilforhandlerne til at afstå fra en naturlig og rimelig avance. Derved sættes også den almindelige priskonkurrence helt ud af spil, udtaler D.A.F.-formand Knud Nielsen, Opel/Kia forhandler i Nordsjælland.

Han tilføjer, at laveste pris og laveste beskatningsgrundlag herefter ikke er noget, der bestemmes af almindelige handelsmekanismer som god forhandling eller mængderabat, men udelukkende bestemmes på baggrund af tilfældige afgifts- og skatteregler, som D.A.F. mener slet ikke spiller sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078