23948sdkhjf

Mekonomen køber norsk reservedelskæde

Mekonomen har købt norske Sørensen og Balchen AS af Otto Olsen Invest. Sørensen og Balchen driver reservedelskæden BilXtra med 32 egne forretninger, 41 tilknyttede forretninger og over 200 samarbejdende værksteder i Norge.
Sørensen og Balchen er et velkendt familieforetagende og har en god position på det norske marked. Omsætningsprognosen for 2011 siger cirka 660 millioner norske kroner. De årlige omkostnings-, logistik- og indkøbssynergier beregnes til 40 millioner svenske kroner fra og med 2012.

- Købet af Sørensen og Balchen giver os en stærkere position på det norske marked. Mekonomen og BilXtra er begge meget fremgangsrige koncepter med samme syn, når det gælder service til kunderne, og der er et stort potentiale for begge kæder til at vokse yderligere. Sørensen og Balchen kommer til at drives som en selvstændig koncern inden for Mekonomen, siger Håkan Lundstedt, adm. direktør for Mekonomen.

- Aftalen er et skridt i Mekonomens tilvækststrategi. Den styrker positionen og kundetilbuddet på det norske marked og gør Mekonomen til en meget attraktiv forretningspartner, siger Fredrik Persson, bestyrelsesformand for Mekonomen.

- Fra Sørensen og Balchens side ser vi, at fremtiden vil indebære øget konsolidering og, at konkurrenter og leverandører kommer til at tilhøre større grupperinger. For at have tilstrækkelig konkurrencekraft og kunne tilbyde vore kunder de bedste priser, koncepter og systemer er vi glade for, at det netop er Mekonomen, som køber Sørensen og Balchen, siger Morten Birkeland, adm. direktør for Sørensen og Balchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079