23948sdkhjf

Forberedt til minus 55 grader

Chill-faktor stiller ekstra krav til sprinklervæsken.
Sneen er måske forsvundet for en tid, men vinteren er langt fra et overstået kapitel.

Det kolde vejr vil nemlig stadig kunne give uheldige overraskelser. Som når sprinklervæsken ikke virker, fordi den fryser til i samme øjeblik, den rammer frontruden.

- Traditionel sprinklervæske er frostsikret ned til 21 minusgrader, og selv om det lyder af meget, er det langt fra nok selv på disse breddegrader, siger Kim Holmgaard fra virksomheden Tegee-Dan, der distribuerer en bred stribe af rengørings- og plejemidler til bilbranchen.

Et forhold, der ligeledes har en indflydelse på sprinklervæskens ydeevne, er den såkaldte chill-faktor eller kuldeindekset, som det også kaldes. Chill-faktoren er mest anvendt til at vurdere risikoen for forfrysninger, når man opholder sig udenfor i frostgrader og kraftig vind.

Viser termometeret således fem minusgrader og der samtidig blæser ti meter i sekundet, svarer det til en oplevet temperatur på 22 minusgrader.

Vind forstærker kulden

- Ti meter i sekundet svarer til den vindstyrke, der får mindre træer til at bevæge sig, siger Kim Holmgaard.

- Regner man om til hastigheden for en bil, svarer det blot til 36 km/t, og da vi jo kører langt hurtigere på både lande- og motorveje, opstår der alligevel en betydelig afkøling af delene i motorrummet og derfor oplever man gang på gang, at sprinklervæsken fryser til is.

Sprinklervæsken skal kort og godt være mere robust, og her forsyner Tegee-dan de danske autoværksteder med en speciel Tegee-dan Minus 55 Sprinklervæske, der kan holde sig flydende ved temperaturer og forhold, hvor traditionelle sprinklervæsker må give op.

- Fryser en spribklerbeholder hos en vognmand, betyder det, at de enten må lade bilerne stå eller bruge lang tid på at tø slanger og beholdere op, og det kan være bekosteligt. Har man ti busser eller lastbiler i vognparken, og de ender med at stå stille i tre timer, inden man er klar igen, skal der ikke den store hovedregning til for at beregne, hvor stor en indtjening man er gået glip af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082