23948sdkhjf

Optimisme blandt murbrokker

Erhvervsskole Nordsjælland var ved at sælge sine lokaler, men krisen skabte øget behov for efteruddannelser – og bedre lokaler.
Erhvervsskole Nordsjælland i Hillerød, der for to år siden havde sat lokalerne til salg på grund af manglende aktivitet, oplever i dag et udviklingsboom.

På grund af krisen ville ingen købe faciliteterne – men omvendt blev der flere arbejdsløse og behov for mere efteruddannelse, og vupti, så stod Erhvervsskole Nordsjælland over for et behov om fornyelse af lokalerne.

De mange værkstedshaller, der i mere eller mindre omfang har været en del af et gammelt trykkeri, gennemgår derfor i disse dage en løbende ombygning.

Senest har Axel Ketner A/S leveret syv to-søjlede lifte af modellen Econ III fra Maha samt flere styretøjsudmålinger af mærket Dunlop.

Midlertidig løsning

- Men det er faktisk en midlertidig løsning, den måde de er sat op på, forklarer Flemming W. Jensen, værkstedsassistent.

- Hallen, hvor de er placeret, er en lang og smal hal, der inden for nærmeste fremtid vil blive lagt sammen med det tilstødende lokale. Det er vores evindelige problem – små lokaler, hvor det er svært at fragte biler eller bildele fra den ene hal til den anden.

- Vi skal også have sat flere porte mellem vores haller, hvilket vil øge fleksibiliteten betydeligt. Eksempelvis skal der prøvenummerplader på en bil, lige så snart den kører ud af en hal – og det gør det temmelig besværligt at udnytte vores ressourcer på tværs af hallerne, sådan som vi er indrettet i dag.

- Det betyder også, at motorer og gearkasser, f.eks., kan være særskilt monteret op på stativer på hjul, så de lettere kan fragtes fra et lokale til et andet, siger Flemming W. Jensen..

Biler holder et år

Erhvervsskolen Nordsjælland, der har op til 180 mekanikerelever på en gang, det vil sige når ingen af dem ikke er i praktikforløb, har dog også en betydelig bilpark på 50-70 biler.

På grundforløbet holder en bil typisk kun et år. Herefter skrottes den så i miljøundervisning.

- Jeg glæder mig også rigtig meget til, at det bliver færdigt, forhåbentlig inden for et års tid, siger Flemming W. Jensen.

- Det er glædeligt at se en skole, der blev forsøgt solgt, blomstre op i stedet.

I mellemtiden må han og eleverne trisse rundt i forvandlingen, der for tiden byder på murbrokker og afspærringer men på sigt ikke kun vil give bedre åbenhed mellem de mange små lokaler men også mere udstyr til eleverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078