23948sdkhjf

Chrysler og Fiat i samme USA-hovedkvarter

Fiat- og Chrysler chefen Sergio Marchionne chokerede alt og alle med en overraskende udtalelse i San Francisco forleden. Han meddelte tilhørerne ved et seminar, at han ser det som en naturlig udvikling efter en fusion af de to selskaber, at Chrysler og Fiat får adresse i et nyt hovedkvarter i USA.

Fiat ejer i dag 25 procent af Chrysler, måske snart 35 procent.

- Men det sker ikke, før Chrysler har tilbagebetalt lånet, man fik af den amerikanske regering in 2009. Måske i løbet af de næste to til tre år, hvor Fiat samtidig øger sin andel til 51 procent, udtalte Marchionne.

Han kunne samtidig meddele, at Chrysler kommer med 16 nye eller opgraderede biler i år. Indtjeningen ser godt ud for 2011, selv om 2010 kom ud med et underskud på 3,5 milliarder kroner.

Hjemme i Italien reagerede man prompte på Marchionnes udtalelser i pressen. Han har været indkaldt til møde med ministerpræsident Silvio Berlusconi for at forklare udtalelsen i USA, og den italienske industriminister Paolo Romani har udtalt til lokalpressen i Torino, at Fiat hører hjemme i Torino, og det bliver Fiat ved med at gøre.

Fiat bestyrelsesformand John Elkmann har udtalt, at der, i tilfælde af en eventuel flytning, altid vil være en del store centre i Torino. Om det måske er et psykologisk træk fra Fiat, kan nogle få indtryk af, men der blev lagt en smule låg på diskussionerne forleden, da Marchionne meddelte, at der skal fremstilles Alfa- og Jeep modeller på Mirafiori fabrikken i Torino, fra næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062