23948sdkhjf

Et år med HD Traffic

Skattekiste af gulddata fra bilernes navigation, jubler TomTom.
Den hollandske navigationsgigant TomTom lancerede for et år siden på et pressemøde i København under mottoet "Freedom to move" såkaldte Live-services til bilister i Danmark, som er trafikopdateringer i realtid. Det skete med lanceringen af GPS-enhederne TomTom Go Live 1000 og 1005, som begge inkluderer Live-services, herunder trafiktjenesten, HD Traffic. TomTom HD Traffic er en avanceret tjeneste, der løbende oplyser om diverse trafikforhold ved hjælp af oplysninger fra andre brugere.

Der er således nu gået et år med HD Traffic i Danmark, og begejstringen hos den danske landechef Kennet Juhl er helt i top:

- Nøjagtigheden i vores trafikservice er siden steget med 30 procent. Vi havde slet ikke drømt om, at vi i dag ville have denne kvalitet og disse features, lyder det i dag fra en begejstret Kennet Juhl.

- Med den dækningsgrad på 85 procent og en fejl-margin på kun 20 procent har vi endda overgået Holland i kvalitet et par måneder. Konklusionen er, at HD Traffic er hamrende godt med nogle super-features. Vi står nu med en skattekiste af guld-data på, hvordan trafik-situationen er i Danmark, og det skal vi nu bruge mere aktivt. Vi skal være den ypperste data-kilde i en bil, fastslår landechefen.

TomTom oplyser, at de historiske data i tjenesten nu udgøres af op til fem trillioner (5.000.000.000.000) målepunkter. 5,8 milliarder målepunkter deles hver dag med TomTom, og hver vej i TomToms markeder er i snit blevet rapporteret 4000 gange.

HD Traffic er i dag tilgængelig på alle TomToms platforme.

TomTom HD Traffic 5.0 blev lanceret i juni i år, og tjenesten gælder i dag i 23 lande.

HD Traffic er blandt andet udbredt in-car i eksempelvis Renault, Fiat, Alfa Romeo, Toyota og Mazda.

Herhjemme bruges HD Traffic også af TV2 News.

Kennet Juhl oplyser, at markedet for håndholdt navigation er for nedadgående med et fald på 30 procent i år.

I Danmark har 43 procent af bilerne en navigation – nr. 2 i Europa er Tyskland med 29 procent.

Af TomToms salg i Danmark er 30 procent med Live, hvilket giver en top-3 placering blandt TomToms markeder.

Kort til 67 lande

TomTom har netop globalt lanceret navigationsmodellen Go Live 1005 World med kort til hele 67 lande verden over, også i Danmark, hvor man lægger ud med en detailpris på 3000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078