23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

● BMW har købt 15,16 procent af aktierne i SGL Carbon SE i Moses Lake, Washington, USA.

● Suzuki opfører en fabrik i Vietnam.

● Delphi Corp. er tilbage på børsen i New York efter sine tidligere økonomiske problemer.

● VW blokerer fortsat for Suzukis ønske om at sælge sine 19,9 procent aktier i Suzuki.

● Salget af nye Volvo-biler i Kina kan øges med 40 til 50 procent næste år, mener Volvo.

● Hyundai har overtaget 64,7 procent af Hyundai importselskabet i Tyskland, som ejes af Emil Frey Gruppen i Schweiz.

● Canadisk-østrigske Magna oplyser, at de køber tyske BDM Techonologies, der har fire aluminiumfabrikker i Europa.

● Jay Leno, tv-vært i USA’s populære "Tonight Show", har kørt 16.000 kilometer uden at fylde benzintanken op i en Chevrolet Volt elhybrid. "Jeg er meget bevidst om, hvordan jeg kører bilen, og jeg har en opladningsstation ved NBC", udtaler han. Volt’en, der er identisk med Opel Ampera, kan også under kørslen genoplade batterierne.

● Audi A6, 7 og 8 kan nu leveres med Autolivs Night Vision infrarøde lys i USA som ekstraudstyr.

● I tilslutning til forårets Geneve udstilling afholdes i dagene 7.-8. marts symposiet "Car of the Future". ISO står bag arrangementet for syvende gang.

● Michelin chefen Michel Rollier udtalte forleden i Paris, at dækbranchen har det godt i øjeblikket, med undtagelse af dæk til lastvogne i Europa.

● Den nye Land Rover Evoque Diesel er hædret i England for e plug-in teknologien. Med træk på alle hjul udleder den kun 89 g/km CO2.

● Leoni AG i Tyskland har åbnet en fabrik i Jining i det nordøstlige Kina til produktion af ledningssystemer. Kunderne er blandt andet GM og kinesiske producenter. Der startes med 1600 ansatte, men udvides til 3000 snart.

● Tata i Indien har lanceret anden generation af den prisbillige Nano, der kun koster omkring 15.000 kroner i Indien. Den nye version har fået kraftigere og mere nøjsom motor, samt ny kabine.

● TÜV Syd har overtaget italienske Stima Systems i Genua med mange afdelinger i Italien.

● ADAC har testet mobile navigationssystemer og advarer mod, at skærmen kan blive for stor og dække eventuelle bilister i gadebilledet.

● Schaefflers omsætning steg i årets første ni måneder med 15 procent til 60,4 milliarder kroner, og gave et overskud på plus 13 procent.

● MAN har overtaget den indiske partner Force Motor Ltd.

● Tyske Dekra har overtaget aktiemajoriteten i brasilianske Jopema, der er privatejet med syv store afdelinger, 220 ansatte og en årlig omsætning på 53 millioner kroner årligt.

● Bosch har indsamlet mere end 530 millioner kroner i England til børn i nød.

● Yamaha og Akrapovic i Slovenien, som har sponsoreret MotoGP og Yamahas WSB team i mange år, har indgået samarbejde om levering af eksklusive titanium udstødningssystemer med indgravering fra 2012 i Europa.

● Messen parts2clean i Stuttgart i oktober voksede med 18 procent i år til knapt 5000 besøgende fra 49 lande, hvilket passede de 237 udstillere fra overflade-industrien, herunder autobranchen, vældig fint.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078