23948sdkhjf

Stigende motorhistorisk interesse

Fra 64 til 88 medlemsklubber i Motorhistorisk Samråd på to år.
Der er i Danmark en stigende interesse for at passe på danske veteranmotorkøretøjer. Det blev understreget på Motorhistorisk Samråds (MhS) årlige generalforsamling på Vissenbjerg Storkro på Fyn, hvor 11 nye veterankøretøjsklubber blev meldt ind i paraplyorganisationen, så den nu er talerør for 88 medlemsklubber, der repræsenterer godt 33.000 enkeltmedlemskaber. Organisationen er på blot to år vokset fra at have 64 medlemsklubber til nu at være 88.

- Vi har de seneste år oplevet, at flere og flere – specielt unge mennesker – har fået motorhistoriske køretøjer som interesse. Det skyldes blandt andet, at rigtig mange biler og motorcykler er bevarede fra før 1976 og dermed har fået veteranstatus. Desværre har vi også set, at vi er blevet overset. Derfor tror jeg, at fremgangen hos MhS skal ses som et tydeligt udtryk for, at det er gået op for flere, hvor vigtigt det er, at vi er en del af den danske kulturarv, hvor vi fortsat skal have lov til med gårsdagens køretøjer at bevæge os på morgendagens veje, siger den genvalgte formand for MhS, 44-årige Anders Nannerup, Kastrup.

På MhS årsmødet var der fuld opbakning til paraplyorganisationen om at fortsætte påvirkningen af såvel beslutningstagere, myndigheder og traditionelle kulturfolk, så den motorhistoriske bevægelse kan cementere sin berettigelse til at være en rullende og daglig del af den danske kulturhistoriske arv.

- Jeg kender ingen, som ikke med et lidt vemodigt, stolt og glad smil vender sig om efter et gammelt køretøj og tænker: Nej, der kører min fars eller min første bil eller motorcykel. Det billede skal vi fortsat have i det danske landskab, og derfor er det så vigtigt, at vi nu er blevet så stærkt et talerør, siger Anders Nannerup, der ellers er bange for, at den motorhistoriske arv kommer til at stå uvirksomme på udvalgte museer, hvis ikke der sker en fortløbende påvirkning af beslutningstagerne.

På årsmødet 19. november blev Anders Nannerup og Henning Thomsen genvalgt. Ny i bestyrelsen er Christiane Schaumburg og Allan Laxby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095