23948sdkhjf

Originalt samarbejde i Silkeborg

10 autoriserede værksteder er gået sammen om kraftig markedsføring som modtræk til de frie værkstedskæder i erkendelse af, at der nu må handles.
"Originalerne – De Autoriserede Værksteder" kalder 10 toneangivende bilforhandlere i Silkeborg deres nye sammenslutning, som onsdag gik i luften med kraftig markedsføring for at tiltrække værkstedskunder. Målet er, via intens annoncering lokalt, at aflive det, som forhandlerne kalder myten om dyre autoriserede værksteder.

Initiativet blev initialiseret af forhandlerne Per B. Christensen & Co A/S og Bilernes Hus A/S i slutningen af 2009, affødt af de kraftige kampagner fra de frie værksteders kæder mod den autoriserede del af branchen.

- Vi tog følere ud til områdets forhandlere om interessen for opbakning ud fra, at vi følte behov for at oplyse kunderne om, hvorfor de skal vælge autoriseret bilservice og reparation frem for på frie værksteder. Der har længe manglet modspil til de frie værkstedskæders markedsføring med kun sporadisk genmæle fra den autoriserede del, forklarer marketingchef Kim Pinderup Schelle, Bilernes Hus.

Fem af de 10 forhandlere i Silkeborg er også medlem af den nyetablerede værkstedskæde DAF Plus, som brancheorganisationen Danmarks Automobilforhandler Forening netop er gået i luften med – på tværs af bilmærker - som modtræk til den frie del. Men De 10 bilforhandlere i Silkeborg mener, at den nye fælles kampagne er mere synlig lokalt.

- Vores markedsføring er markant i Silkeborgområdet med glimt i øjet. Vi går både i lokalradio, uddeler flyers og indrykker helsides annoncer lokalt, og har udelukkende fået positive tilbagemeldinger, også fra bilimportørerne. Vi kan da håbe, at vores initiativ breder sig over det ganske land, for vi har ikke patent på ideen, siger Kim Pinderup Schelle.

Kunder dagen efter

De første værkstedskunder kom allerede dagen efter de første annoncer onsdag – med direkte henvisning til at have set eller hørt markedsføringen.

- Vi får via annoncerne en dialog med kunderne og kan fortælle, hvad et korrekt udført stykke arbejde koster. Hele pointen er, at den frie del af branchen kører på, at vi autoriserede er for dyre, men sammenligningsgrundlaget er ofte helt forkert.

- Tidligere afleverede og fik man som kunde bilnøglerne i indskrivningen, og fik måske en ubehagelig overraskelse, når regningen dumpede ind ad døren. Nu gør vi her i huset meget ud af dialog med kunden, der får en fast pris ved aflevering i fuld åbenhed om arbejdets omfang ved gennemgang af bilen sammen. Derfor ved vi, at vi kan matche de frie værksteder. Det er vigtigt at sammenligne alt, og ikke kun timepriser og priser på uoriginale reservedele, siger Kim Pinderup Schelle.

Sikkerhed og kulance

I en pressemeddelelse skriver de 10 forhandlere, at de kalder sig "Originalerne", fordi det er originalt arbejde og originale reservedele, der bruges på værkstederne

- Vi er så originale, at vi bruger vores ekspertise på at vejlede og reparere for de små værksteder, når opgaven bliver for vanskelig, og det vil vi også bruge vores fælles markedsføring på at fortælle. Det er vigtigt at kunderne ved, hvor, hvordan og med hvad bilen bliver serviceret, siger Kim Pinderup Schelle.

Han kommer dermed ind på problematikken omkring kulance, hvor mange værkstedskunder, der har benyttet frie værksteder, i dag mærker at blive afvist af importører og mærkeværksteder, der har skåret ned på goodwill ud over garantien.

- Vi vil fortælle, at ved at benytte De Autoriserede Værksteder i Silkeborg sikrer man sig den bedst mulige sikkerhed, kvalitet, gensalgsværdi, garanti og mulighed for kulance, også selv om garantien er udløbet. Og at vi ikke bruger kopidele, så et stempel fra De Autoriserede Værksteder i Silkeborg derfor er et originalt stempel og garanti for et godt håndværk, siger Kim Pinderup Schelle.

De 10 forhandlere, hvis ejere er beslutningstagerne i det nye fællesskab, har endnu ikke taget stilling til, om Originalerne – De Autoriserede Værksteder i Silkeborg skal have egen hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125