23948sdkhjf

Ny servicestation sparer på strømforbrug

Q8’s nyombyggede station på Nørrebro i København viser vejen for fremtidens klimarigtige servicestation. Der er sparet 36 procent på energiforbruget, og det kan formentlig blive endnu større, når yderligere klimatiltag sættes i gang på stationen.
Der er strøm, penge og energi at spare i den store stil, hvis man indretter en servicestation med tilhørende conveniencebutik efter de nyeste principper for klima- og miljørigtigt design.

Det kan Q8 dokumentere efter, at olieselskabet for nylig ombyggede sin servicestation på Tagensvej på Københavns Nørrebro. Allerede få uger efter indvielsen af den klimarigtige station kan Q8 se, at strømforbruget er 36 procent lavere end, hvad servicestationen brugte tidligere.

Q8 benytter servicestationen på Nørrebro til at afprøve en række nye teknologier og miljørettede indretningstiltag, inden de muligvis rulles ud på selskabets øvrige 176 stationer landet over.

Den store strømbesparelse på 36 procent er blandt andet opnået ved at benytte miljørigtige sparekøleskabe, LED-belysning og ovenlysvinduer i servicestationens Qvik To Go convenience-butik. Udendørs bruger Q8 blandt andet LED-lamper på forpladsen og soldrevne lysfliser.

Q8 har desuden indrettet servicestationen med den nyeste generation vaskehal, der kun anvender 30-40 liter rent vand pr. bilvask. Selve vaskehallen opvarmes af overskudsvarme fra køleskabenes kompressorer.

- De første ugers erfaringer fra Tagensvej viser, at det ikke har været tomme ord, når vi hævdede, at vi kunne bygge er servicestation, der var klimarigtig. 36 procent besparelser i strømforbruget er noget, man kan mærke på bundlinjen og i den daglige drift af stationen, siger kommunikationschef Jytte Wolff-Sneedorff fra Q8 Danmark.

Jytte Wolff-Sneedorff oplyser samtidig , at Q8 håber at opnå endnu større energibesparelser og miljørigtig drift, når yderligere klimatiltag sættes i værk på stationen på Tagensvej i den kommende tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094